Fransa'dan Başkan Neçirvan Barzani'nin çabalarına övgü

09-06-2024
Etiketler Fransa'nın Bağdat Büyükelçisi Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani Patrik Dorrel Erbil-Bağdat İlişkileri
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Fransa,  Kurdistan Bölgesi Başkanının Erbil-Bağdat arasındaki sorunların çözümünde göstermiş olduğu çabaları övdü. Fransız büyükelçi ülkesinin sorunların çözümüne dönük çabaları desteklediğini dile getirdi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Erbil’deki makamında Fransa’nın Bağdat Büyükelçisi Patrik Dorrel’i kabul etti.

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre toplantıda  Fransa,  Irak ve Kürdistan Bölgesi arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve her alanda karşılıklı işbirliğini genişletilmesi yönündeki fırsatların değerlendirilmesinin altı çizildi.

Fransa Büyükelçisi ile Başkan Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi'ndeki son duruma ilişkin görüş alışverişinde bulunduğu, parlamento seçimlerinin Kürdistan'daki tüm siyasi parti ve toplulukların katılımıyla zamanında yapılması konusunda hemfikir olunduğu kaydedildi.

Erbil-Bağdat arasındaki çelişkiler ve sorunların çözümüne dönük çabalar görüşmenin diğer bir gündem konusu oldu.

Sorunların çözümü için diyaloğun önemine dikkat çeken taraflar ikili ilişkilerin gidişatını olumlu olduğunu vurguladı. Fransız büyükelçi, Kürdistan Bölgesi Başkanı'nın bu yönlü çabalarına övgüde bulunarak ülkesinin sorunların çözümüne yönelik her türlü çabayı desteğini dile getirdi.

Fransa’nın Erbil Konsolosluğunun da hazır bulunduğu görüşmede ayrıca Irak'ta siyasi istikrarın korunması, bölgedeki durum ve ortak çıkarları ilgilendiren konular ele alındı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan

Başkan Neçirvan Barzani'den Irak Yüksek Yargı Başkanına destek

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, bir ABD kongre üyesi tarafından ‘İran’ın adamı olmakla’ suçlanan Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan’a desteğini açıkladı.