Diyarbakır'da "Kudüs Bizimdir" mitingi

09-02-2020
Rûdaw
Etiketler İsrail Diyarbakır Türkiye HÜDA PAR
A+ A-

Haber Merkezi – Diyarbakır'da, ABD Başkanı Trump'ın Orta Doğu barış planını protesto etmek, Filistin'e sahip çıkmak ve İsrail'i telin etmek amacıyla Peygamber Sevdalıları Vakfı ve Mustazaflar Cemiyeti tarafından "Kudüs Bizimdir" temalı miting düzenlendi.

Diyarbakır'da Hür Dava Partisi'nin (HÜDA-PAR) Kudüs için düzenlediği mitingde bir araya gelen on binlerce kişi, ABD Başkanı Donald Trump'a tepki gösterdi.

Mitingin başlamasına saatler kala katılımcılar "Kahrolsun Amerika, kahrolsun İsrail" sloganlarıyla gruplar halinde İstasyon Meydanı'na akın ederek alandaki yerlerini aldılar.

Açılış konuşmasını yapan Özgür Kudüs Platform Başkanı Fikri Karavil, şunları söyledi:

"Hazreti Âdemden Hazreti Muhammed'e kadar gelen ve Siyonistlerle mücadele eden tüm nebi ve peygamberlere selam olsun. Selam, Zülfikar'ın sahibi Hazreti Ali'ye olsun. Selam, Kudüs'ü fetheden Hazreti Ömer'e olsun. Selam, ceddimiz Selahaddin'e olsun. Selam, Mavi Marmara'ya katılan ve genç yaşta şehit olan Furkan Doğan'a ve Ali Haydar Bengi'ye olsun.

Buraya toplanmanızı basite almayın. Peygamber, 'Bir kötülük gördüğünüzde onu elinizle düzeltin, gücünüz yetmiyorsa dilinizle haykırın. Buna da gücünüz yetmiyorsa kalbinizle buğzedin" buyuruyor. Bugünkü toplantımız, Allah'ın izniyle hazırlık aşamasıdır. Bugün gücümüz dilimizle haykırmaya yetiyor. Allah'ın izniyle eğer bir gün elimizle müdahale gücümüz olursa hiçbir fedakârlıktan çekinmeden dünyayı siyonistlere dar edeceğiz. Allah buraya gelmek isteyip de gelemeyenlere de cihat ecri yazsın."

Elâzığ depremi, Van çığ felaketi ve İstanbul’daki uçak kazasının unutulmadığı mitingde, hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralıları acil şifalar dilendi. 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli