Irak Dışişleri Bakanlığı heyeti, göçmenler için Belarus-Polonya sınırına gidiyor

08-12-2021
Rûdaw
Etiketler Irak Belarus Göçmen Erbil Polonya
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Irak Dışişleri Bakanlığından bir heyet, Irak ve Kürdistan Bölgesi vatandaşlarını “gönüllü olarak” geri gelmeye ikna etmek için Belerus-Polonya sınırına gideceği öğrenildi.

Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Sahaf, Rûdaw'a yaptığı açıklamada, Irak Dışişleri Bakanının, Irak'ın Varşova büyükelçiliğinden bir heyetin bölgeye giderek, gönüllü olarak dönmek isteyenler için işlem başlatılmasını istediğini istediğini söyledi.

Sahaf, ayrıca Litvanyalı yetkililerle, bu ülke ile Belarus sınırında bulunan göçmenlerin geçişine yardımcı olmaları için görüştüklerini, gönüllü olarak dönemk isteyen 18 kişiye pasaport çıkarıldığını belirtti.

Dün 417 kişi daha geri dönmüştü

Avrupa ülkelerine kaçak yollarla girmeye çalışan ve Belarus’ta mahsur kalan 417 kişi daha dün Erbil ve Bağdat havalimanlarına ulaşmıuştı..

Irak Ulaşım Bakanlığı, Belarus-Polonya sınırında bulunan 417 göçmenin Irak Havayolları tarafından düzenlenen uçuşla Minsk'ten Erbil ve Bağdat Havalimanlarına getirildiği duyuruldu.

Bunun Irak Havayolları'nın Minsk'e gerçekleştirdiği 8’inci tahliye uçuşu olduğu belirtilirken, son 3 haftada Belarus'tan tahliye edilenlerin sayısının 3 bin 139 olduğu kaydedildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli