Kobanili göçmenlerin teknesi Cezayir’de battı, 18 göçmen kayıp

08-10-2022
Rûdaw
Foto: Video alıntısı / Rûdaw
Foto: Video alıntısı / Rûdaw
Etiketler Cezayir Göçmen Kobani Tekne
A+ A-

Erbil (Rudaw) – Kobanili göçmenleri taşıyan iki teknenin Cezayir'in Vahran kenti yakınlarında batmasının ardından çok sayıda göçmenin akıbeti henüz bilinmiyor.

Rûdaw’ın edindiği bilgilere göre, geçen Çarşamba günü 11 göçmenin bulunduğu bir tekne, Vahran sahilinin 100-200 metre açığında battı, 7 göçmen kıyıya yüzerek ulaştı, 4 göçmen ise kayboldu.

İçinde 15 göçmenin bulunduğu ikinci tekne ise yaklaşık 4 kilometre açıkta battı. Göçmenlerden biri kıyıya ulaştı, 14'ü ise kayboldu.

Kayıp göçmenleri arama çalışmaları devam ediyor.

Kobani’de ikamet eden Dr. İzzettin Temo, göçmenlerin durumunu yakından takip ediyor. İzzettin Temo Rûdaw’a şu bilgileri verdi:

“Halkımız bundan böyle buradan gitmenin zor olacağını biliyor. Bu nedenle kaçakçılara büyük bir baskı uyguluyorlar ve her ne pahasına olursa olsun bizi buradan çıkarın diyorlar. Onlar da vicdansız, paralarına bakıyorlar. Bir  birkaç bine bir tekne satın alıyorlar ve Cezayirli birinin kontrolüne veriyorlar ki muhtemelen kafası iyi bir kişi. Sonra madem paramızı aldınız o halde ya bizi göndereceksiniz ya da paramızı geri vereceksiniz diyorlar ancak kaçakçılar parayı vermiyorlar, onlar da öleceksek ölelim diyorlar. İşin doğrusu bu. Kobanili 18 kişi şu an kayıp bunlardan bazılarının kimlikleri bugün belli oldu.”,

Cezayir üzerinden Avrupa'ya ulaşmaya çalışan Suriyeli göçmenler önce vize ile Libya'ya gidiyor, oradan da Cezayir'e geçiyor. Ardından kaçakçılar tarafından İspanya'ya gönderiliyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli