Soylu'dan HDP'ye ‘Gercüş’ yanıtı: Tutuştular!

07-12-2020
Etiketler Süleyman Soylu HDP Batman Gercüş
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP’li vekil ve yöneticilerin Batman'da 15 yaşındaki bir kız çocuğunu istismar edenlerin arasında kamu görevlilerinin de olduğu yönündeki paylaşımına tepki göstererek, "Tutuştular! Ama örtmeye çalıştıkları rezillikler büyük olunca yalan siyaseti de fayda etmiyor" dedi.

Gercüş’e bağlı bir köyde geçtiğimiz günlerde 15 yaşında bir çocuğun, karın ağrısı şikayeti ile gittiği hastanede cinsel istismara uğradığı ortaya çıkmıştı.

Ardından çocuğun ailesinin şikayeti üzerine aynı köyden M.A. ve V.A. adlı iki şahsın tutuklandığı haberi basında yer almıştı.

Olaya ilişkin başlatılan soruşturmanın genişletilmesiyle bazı kişilerin daha isminin dosyaya eklendiği bildirildi. Ancak tecavüz olayına aralarında uzman çavuş, polis ve korucuların da bulunduğu 27 kişinin karıştığı iddia edildi.

Olayla ilgili soruşturmanın genişletildiği belirtilirken sosyal medyada başta HDP’li vekiller olmak üzere çok sayıda kişi #GercüşteNeOluyor tagı ile paylaşımda bulundu.

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Fatih İlçe Örgütü'nün Twitter hesabından şu açıklama yapıldı:

“15 yaşında bir çocuk, 3 gebelik. Uzman çavuş, polis ve korucu dahil toplam 27 erkekten sadece biri tutuklu. Savcılık bununla da yetinmeyip gizlilik kararı verip yayın yasağı getiriyor. Biz de oturup çıkacak sonuca güveneceğiz, öyle mi? Meydanlardayız!”

 Soylu'nun Twitter'dan yaptığı açıklamada ise "Yalan ağzına yuva yapmış' siyasi parti, haysiyetsiz yalanını bu sefer ittifak ortaklarının, malum durumunu örtbas etmek için atıyor... Tutuştular! Ama örtmeye çalıştıkları rezillikler büyük olunca yalan siyaseti de fayda etmiyor" ifadeleri yer aldı.

 "Soruşturmada hiçbir kamu görevlisinin adı geçmemektedir"

Batman Valiliğinden yapılan açıklamada ise, şunlar kaydedildi:

"Batman ili Gercüş ilçesinde mağdur çocuk P.Ö.'nün cinsel istismara maruz kalması olayı ile ilgili olarak kamuoyunun aydınlatılması ihtiyacı hasıl olmuştur. Batman Cumhuriyet Başsavcılığının 05.12.2020 tarihli basın açıklamasında belirtildiği gibi titizlikle yürütülen soruşturmada ne sanık ne de tanık olarak hiç bir kamu görevlisinin adı geçmemektedir. Hal böyle iken Bölücü Terör Örgütüne müzahir bazı medya kuruluşları ve sosyal medya platformlarında tamamen yalan ve maksatlı bir biçimde asker, polis ve korucularımızın olaya karıştığı iddia edilmektedir. Gercüş Sulh Ceza Hakimliği'nin kararına rağmen yayın yapmaya devam eden medya kuruluşları ile sosyal medyada bu yalan haberleri yaymaya çalışan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır."

Gercüş paylaşımlarına 27 gözaltı

Öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğü söz konusu gelişmeye ilişkin sosyal medyada paylaşımlarda bulunan 27 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsamında; 05/12/2020 tarihinde Batman İli Gercüş İlçesinde meydana gelen cinsel taciz olayını bölücü örgütün müzaheretiyle tamamen algı operasyonu üzerinden sosyal medyada dezenformasyon yapan 27 şahıs tespit edilerek adli süreç başlatılmıştır” denildi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli