PKK’li Bahoz Erdal: Bedeli ne olursa olsun yapmak zorundayız

07-10-2019
Rûdaw
Etiketler PKK Bahoz Erdal Kerkük
A+ A-

Haber Merkezi – PKK’nin askeri kanadı HGP komutanlarından Bahoz Erdal, “savaş istemediklerini” ancak kendilerine “savaş dayatıldığını” belirterek, “Bundan kaçamayız. Onurumuzu, haysiyetimizi, insanlığımızı korumak zorundayız. Bedeli ne olursa olsun bunu yapmak zorundayız” dedi.

Örgüte yakın bir radyo kanalına konuşan HPG Karargah Komutanı Bahoz Erdal, Türkiye’nin PKK’yi zayıflattığını ileri sürdüğünü ancak buna rağmen de diplomasisinin temelini PKK karşıtlığına odakladığını söyledi.

Erdal, “Madem ki ‘biz PKK’yi zayıflattık, güçsüz kıldık, birkaç kişi kaldı’ diyorsunuz, niye her gün onlarca uçak kaldırıyorsunuz? Madem PKK zayıflamış o zaman niye ABD’yle, Rusya’yla, Afrika’yla görüşmelerde temel konu PKK oluyor? Madem PKK zayıflamış niye sabah akşam medyanız oturup kalkıp PKK’yi işliyor?” diye konuştu.

Bazı çevrelerin “PKK savaşı durdursun” çağrısı yaptığını, bazılarının “PKK niye yine savaş başlattı, niye savaşıyor ve gençleri neden dağa götürüyor?” dediğini belirten Erdal, PKK’nin savaş istemediğini kendilerine savaşın dayatıldığını savundu.

Erdal sözlerine şunları ekledi:

“Savaş bizim üzerimizde farzdır. Bundan kaçamayız. Onurumuzu, haysiyetimizi, insanlığımızı korumak zorundayız. Bedeli ne olursa olsun bunu yapmak zorundayız.”

Kerkük’te yapılacak olan il meclisi seçimlerine ilişkin değerlendirmede bulunan PKK’li Erdal, Kerkük’ün tehlike altında olduğunu belirterek, “Kerkük Kürdistan şehridir. Orada sadece Kürtler yaşamıyor, Kürtler, Türkmenler, Araplar da yaşıyor. Fakat bugün Kerkük üzerinde tehlikeler mevcut. Eğer işgalci güçler fırsat yakalarsa Efrin gibi yapmaya çalışacaklardır. Efrin’de yapılanları Kerkük’te de yapmak isteyeceklerdir. Demografiyi değiştirmek isteyeceklerdir Kerkük üzerinde en büyük tehlike Türk işgalciliğidir, Erdoğan’dır” ifadelerini kullandı.

Bahoz Erdal, Türkiye’nin “Pençe Operasyonları” ile Haftanin ve Hakurke’yi ele geçirmek istediğini ve buralarda kalıcı olmayı hedeflediğini belirterek, “Oralara cadde yapmak ve petrol çıkarmak istiyorlar. Buralarda petrol var, madenler var. Bu hesapları var” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli