AK Partili Metiner ve Fırat'tan ATV'nin 'Yalnız Kurt' dizisine tepki

07-06-2022
Rûdaw
Etiketler ATV Yalnız Kurt Kürdistan Bölgesi Mehmet Metiner
A+ A-

Haber Merkezi – ATV’nin ‘Yalnız Kurt’ dizinin Cuma günü yayınlanan bölümünde Kürdistan Bölgesi’ni ve Kürtleri hedef alan sahnelerine tepkiler devam ediyor. Diziye bir tepki de eski AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner’den geldi.

Mehmet Metiner, bugünkü yazısında ATV’de yayınlanan Yalnız Kurt dizisine tepki göstererek “Erdoğan’ın dış politikasına darbe vurdunuz” dedi. Metiner’in yazısını paylaşan AK Parti MKYK Üyesi Av. Abdurrahim Fırat “Duygularımıza tercüman olmuşsunuz” ifadelerini kullandı.

Kurucusu olduğu Demokrasi ve Birlik Derneği’nden de Metiner’e destek geldi.

Demokrasi ve Birlik Derneği'nin Kurucu Genel Başkanı eski AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner'den ATV'nin son dönemde tartışmalardan düşmeyen dizisi 'Yalnız Kurt'taki Kürdistan Bölgesi sahnelerine tepki geldi.

Metiner: Cumhurbaşkanı’mız Erdoğan’ın Türk-Kürt kardeşliğine yaslanan dış politikasına darbe vurdular

Yeni Şafak’ta “Terörle mücadeleye zarar, Türk-Kürt kardeşliğine darbe…” başlıklı bir yazı kaleme alan Metiner ‘Yalnız Kurt’ dizisinde Kürdistan Bölgesi Yönetimi ve orada yaşayan Kürtlere yönelik “düşmanlık sınırlarını” bile aşan “nefret dili”ne yaslanan diyalogların yer aldığını belirterek “Ayda bir neredeyse o yönetimin seçilmiş başkanı Neçirvan Barzani’yi ağırlayan Cumhurbaşkanı’mız Erdoğan’ın Türk-Kürt kardeşliğine yaslanan ve herkese kazandıran köklü dış politikasına darbe vurdular” yorumunu yaptı.

Fırat: Duygularımıza tercüman olmuşsunuz

Metiner’in yazısını Twitter hesabından paylaşan AK Parti MKYK Üyesi Av. Abdurrahim Fırat ise “Duygularımıza tercüman olmuşsunuz. “Sizden biriniz, kendisi için arzu edip istediği şeyi, din kardeşi için de arzu edip istemedikçe, gerçek anlamda iman etmiş olmaz.” (Buhârî, Îmân 7; Müslim, Îmân 71-72.)” ifadelerini kullanarak ATV’yi hashtag yaptı.

Demokrasi ve Birlik Derneği’nden açıklama

Öte yandan Mehmet Metiner’in kurucusu olan Demokrasi ve Birlik Derneği’nden de destek geldi Yazılı açıklamada “Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin söz konusu dizinin ilgili yerinde gayri resmi bir yönetim olarak gösterilmesi, uydu devlet olarak suçlanması, kendi egemenliği altındaki topraklarda işgalci olduğunun söylenmesi, uluslararası hukuk bakımından ve yine bu hukuk kaidelerinin çerçevesini çizdiği komşuluk hukukuna uygun bir durum değildir”denildi.

Açıklamanın sonunda şu ifadeler eyer verildi: “Sonuç olarak bahse konu dizinin bahse konu bölümünde anlatılan uydurma senaryonun bazı odaklara hizmet ettiği endişesi taşımaktayız. Bilinç altına derç edilmeye çalışılan gayri hukuki söylemleri net bir dille kınıyor, kabul etmiyor ve bu söylemlerin yaratacağı sonuçlar bakımından Aziz milletimizi uyarıyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

Metiner’in yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Çok yazık, çok üzülüyorum.

Kürtlere yönelik etnik inkarı ve asimilasyonu sonlandıran ve Kürt halkı üzerindeki cebri devlet politikalarını tarihe uğurlayan AK Parti’nin kazanımcı siyasetinin bir parçası olarak geliştirdiği Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’yle ilişkilerin darbelenmek istendiğini görmek ziyadesiyle üzüyor beni.

Irak Kürtleriyle tarihsel-dinsel kardeşliğe dayalı ittifakın günümüze taşınmasıyla elde edilen kazanımın bir kaç sözle berhava edilmek istenmesi beni derinden düşündürüyor.

Kimin aklına hizmettir bu?

Suriye’nin kuzeyindeki PKK hakimiyetindeki alanlara askeri operasyonun yapılmak istendiği bir dönemde PKK ile mücadelede nasıl Türkiye’nin yanında yer aldığını bildiğimiz Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin ırkçı bir nefret diliyle düşmanlaştırılması kime hizmet anlamına gelir, takdirini size bırakıyorum.

Irak’taki Federe Kürt yapısını “gayrı meşru” ve “işgalci” ilan etmek nasıl bir bilincin veya aklın ürünü olabilir?

Irak Anayasası’na göre kurulmuş, BM nezdinde varlığı tanınmış ve ülkemizin de çok yakın ve derinden ilişkili olduğu Kürt Bölgesel Yönetimi’ni düşmanlaştırıcı bu nefret dili, terörle mücadelemize vereceği zararın yanı sıra Türk-Kürt kardeşliğini de derinden darbeleyen bir aklın ürünüdür.

Bu ırkçı nefret dilinin PKK’nın tam da arayıp da bulamadığı bir şey olduğunu bilmeyenler bize milliyetçilik taslamasınlar.

Çok yazık, çok!

Osman Sınav’ın “Yalnız Kurt” dizisinin geçen haftaki bölümünde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ve o yönetimin şahsında Irak Kürt’lerine yönelik düşmanlık sınırlarını bile aşan nefret diline yaslanan diyalogların gösterime sokulması, eminim ki en fazla PKK’yı ve PKK’nın iplerini elinde tutan o malum güçleri sevindirmiştir.

FETÖ ile mücadeleyi çok iyi anlatan bir dizi olarak önemseyerek izlediğim o dizinin içine o sahneleri ve diyalogları niye yerleştirme gereği duyduklarını elbette bilemem.

Ama bildiğim o ki misyonumuza ve duruşumuza zarar verdiler.

Ayda bir neredeyse o yönetimin seçilmiş başkanı Neçirvan Barzani’yi ağırlayan Cumhurbaşkanı’mız Erdoğan’ın Türk-Kürt kardeşliğine yaslanan ve herkese kazandıran köklü dış politikasına darbe vurdular."

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli