Başkan Neçirvan Barzani, Rus büyükelçiyi kabul etti

2 saat önce
Etiketler Rusya'nın Irak Büyükelçisi İlyberus Kudrashov Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani Kürdistan Parlamentosu Seçimleri
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Rusya’nın Irak Büyükelçisi ile yaptığı görüşmede Kürdistan Parlamentosu seçimlerini değerlendirdi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Başkan Neçirvan Barzani, Rusya'nın Irak Büyükelçisi İlyberus Kudrashov ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Görüşmede Rusya’nın Irak ve Kürdistan Bölgesi ile ilişkileri, Erbil-Bağdat ilişkileri ve Kürdistan Parlamento seçimleri ile bölgedeki son gelişmeler gündeme geldi.

Açıklamaya göre taraflar, Kürdistan genel seçimlerinin önemine dikkat çekerek, kampanya ve seçim sürecinin barışçıl ve başarılı bir şekilde gerçekleşmesi temennisinde bulundu.

Ayrıca seçim sonuçlarına ve Kürdistan Bölgesi'ndeki siyasi sürece ilişkin görüş alış verişinde bulunuldu. 

Rusya’nın Erbil Konsolosu'nun da katıldığı görüşmede, Ukrayna savaşı sonrası gelişmeler, Orta Doğu’da tırmanan gerilim ve sonuçları gündeme gelen diğer konu başlıkları arasında yer aldı.

Kürdistan Bölgesi, 20 Ekim 2024'te parlamento seçimlerine gidiyor. 100 sandalyeli Kürdistan parlamentosu için 368'i kadın bin 191 aday yarışıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli