Diyarbakır’da toplu balık ölümleri korkuttu

07-05-2021
Etiketler Diyarbakır Silvan Balık
A+ A-

Haber Merkezi – Diyarbakır’ın Silvan (Farqin) ilçesinde tarım ilaçlarının kullanılması sonucu onbinlerce balığın öldüğü bildirildi.

Silvan ilçesine bağlı Alibey (Mîrelîyan) Mahallesi’nde bulunan dere yatağında, tarım ilaçlarının kullanılması sonucu onbinlerce balık öldü.

Yerel Diyabarkır Söz haber sitesinin haberine göre, bir mahalleli tarafından çekilen görüntülerde, dere yatağında onbinlerce balığın yaşamını yitirmiş halde olduğu görüldü.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Amed/Diyarbakır Şubesi’nin resmi Twitter hesabından da görüntüler paylaşıldı.

Diyarbakır ve Batman Tarım İl Müdürlükleri’nin etiketlendiği paylaşımın altında, “Ekolojik kıyımın sonucu; Silvan ve Bismilde balık ölümleri. Doğayı koruyun, Kıyımı Durdurun!” diye yazıldı.

Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Tarım orman kamu çalışanları sendikası Amed şubesi de aynı görüntüleri, “Diyarbakır Silvan ve Bismil ilçelerin de , Batman  Hasan keyf te ekolojik  bir felaket var  bölgedeki   balık ölümleri ile ilgili bir açıklamanız olacak mı?” ifadeleri ile paylaştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli