Dersim’de Maçoğlu’na karşı yürüyüş: 55 bin ağacı kesmeyin

07-04-2022
Ali Haydar Gözlü
Etiketler Dersim Fatih Mehmet Maçoğlu Ağaç Çevre Doğa
A+ A-

Dersim (Rûdaw) – Dersim Belediyesi tarafından Sütlüce (Tüllük) köyünde yapılmak istenen "katı atık" projesine tepki gösteren köylüler, Belediye binası önünde bir araya gelerek projeden bir an önce vazgeçilmesini istedi.

Dersim Belediyesi'nin Sütlüce köyünde hayata geçirmek istediği "Katı Atık" projesine dönük tepki sürüyor.

Tüllük, Verekaj (Kocalar), Axdat (Baldan), Şagşek (Güleç), Çınarlı ve Suvat köyleri ile bağlı mezralarında yaşayan vatandaşlar, kent merkezinde bir araya gelerek, belediye binasına kadar yürüdü.

Yürüyüşte, Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu’na tepki gösteren grup, “55 bin ağacı kesmeni istemiyoruz. Yaşam alanlarımıza dokunmanı istemiyoruz. Yaban hayatını yok etmeni istemiyoruz. Yüzyıllardır nesilden nesile yaşadığımız köylerden göç etmek istemiyoruz. Bunlardan birini yapmaya kalkarsan söz-yetki-karar hakkımızı kullanarak istifanı istiyoruz” yazılı pankart açıldı.

Yürüyüş sonrası belediye binası önünde konuşan Yılmaz Çelik, “Halktan ve doğadan yana olun” çağrısı yaptı. Bölgede yapılacak tesis için 55 bin ağacın kesileceğine işaret eden Çelik, doğanın tahrip edilerek, bölgenin “çöp yığınına” dönüşmesini istemediklerinin altını çizdi.

Çelik, "Sayın Maçoğlu sözünüzü tutun. Çöp projesini Sütlüce halk meclisine getirin. Yine demiştiniz ki doğa tahribatı suçtur. Peki, 55 bin ağaçtan ne istiyorsunuz, ağaçları keserek suç mu işlemek istiyorsunuz? Sütlüce halkı hem sizin suça sürüklenmenizi istemiyor hem de ormanını bu suçtan korumak istiyor. Geç olmadan halka kulak verin" dedi.

Çelik, projeden vazgeçilinceye kadar mücadeleye devam edeceklerini belirterek, "Sayın Maçoğlu, 55 bin ağacı kesmenizi, yaşam alanlarımıza müdahale etmenizi, yaban hayatını yok etmeni, kutsal diyarlarımızı çöp yığını altında bırakmanı ve yüzyıllardır nesilden nesle yaşadığımız köylerimizden bizi göç ettirmeni istemiyoruz. Bunlardan birini yapmaya kalkarsan söz-yetki-karar hakkımızı kullanarak istifanı istiyoruz." diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan

Başkan Neçirvan Barzani'den Irak Yüksek Yargı Başkanına destek

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, bir ABD kongre üyesi tarafından ‘İran’ın adamı olmakla’ suçlanan Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan’a desteğini açıkladı.