Rojavalı çocuk işçi: Devletler sesimi duysun, Sere Kani’yi özledim!

06-06-2021
Rûdaw
Sere Kanili Muhammed
Sere Kanili Muhammed
Etiketler Sere Kani Muhammed Kamışlo
A+ A-

Kamışlo (Rûdaw) – Kamışlo’da sanayi bölgesinde çalışan 11 yaşındaki Muhammed isimli çocuk, gözyaşları içerisinde, “Evimi ve arkadaşlarımı özledim, kentimi özledim. Devletler sesimi duysun istiyorum, Sere Kani’yi özledim” diye feryat etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu (SMO) grupları tarafından 9 Ekim 2019’da Rojava’nın Sere Kani ve Gire Spi kentlerine yönelik operasyon nedeniyle binlerce aile evlerini terk ederek Kamışlo ve diğer kentlere yerleşmek zorunda kaldı.

Tüm mar varlıklarını kaybeden aileler, hala zor şartlarda yaşamlarını idame ettiriyorlar.

Bunlardan biri de Kamışlo’daki sanayi bölgesindeki bir atölyede çalışan 11 yaşındaki Muhammed isimli çocuğun ailesi.  

Ailenin tek erkek çocuğu olan Muhammed’in 5 kız kardeşi var. Annesi ve babası ile birlikte 8 nüfusa sahip olan ailenin geçimini sağlamak için çalışmak zorunda kaldığını belirten Muhammed, Rûdaw sunucusu Nalin Hasan’a konuşurken duygulu anlar yaşadı.  

“Ben ve babam ailemize bakabilmek için sabahtan akşama kadar çalışıyoruz” diyen Muhammed, her gün sabah saat 08:00’de iş başı yaptığını, akşam 19:00’a kadar çalıştığını ve haftalık 12 bin Suriye lirası (40 TL) yevmiye aldığını söyledi.  

Muhammed, “Evimi özledim, arkadaşlarımı özledim, kentimi, Sere Kani’yi özledim. Burada bu zahmet içerisinde yaşayacağıma evimin önünde olsam daha iyidir. Sere Kani’de okula gidiyordum, oynuyordum. Evimi, arkadaşlarımı her şeyimi özledim” diye konuştu.

SMO’ya bağlı silahlı grupların Sere Kani’deki evlerinde el koyduğunu anlatan Muhammed, ayrılırken hiç bir şeylerini alamadıklarını söyledi.

Anlatırken gözyaşlarına hakim olamayan Muhammed, “Babama yardımcı olmak istiyorum ama çalışırken ayaklarım, belim ağrıyor. Devletler sesimi duysun istiyorum, sesimi devletlere ulaştırın, Sere Kani’yi özledim” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli