Kamışlo’da Asayiş Güçlerine SİHA ile saldırı: 4 kişi hayatını kaybetti

17-09-2023
Rûdaw
Etiketler SİHA Saldırı Kamışlo Rojava
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Rojava’nın Kamışlo kentinde Türkiye’ye ait Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) bir aracı bombaladı. Suriye İnsan Haklrı Gözlenevi’nin (SOHR) bildirdiğine göre saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de ağır yaralandı.

SOHR, Kamışlo-Amude yolu üzerinde Rojava Asayiş Güçlerine ait bir aracın SİHA tarafından bombaladığını bildirdi.

SOHR, saldırıda biri komutan olmak üzere 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 1 kişinin ağır yaralandığını, yaralanan kişinin hastaneye kaldırıldığını kaydetti.

Saldırıda Eymen Çolî isimli bir komutanın hayatını kaybettiği, Çolî’nin Asayiş Gücü komutanlarından olduğu öğrenildi.

Öte yandan Rojava Asayiş Gücü Basın İrtibat Merkezi saldırı nedeniyle açıklama yaptı. Açıklamada, saldırıda 2 Asayiş mensubunun hayatını kaybettiği, 8 kişinin de yaralandığı kaydedildi. Ayrıca bombalanan araçta bulunan yaralıları kurtarmaya çalışan sivillerin de SİHA tarafından vurulduğu belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bugün öğleden sonra Qamişlo ve Amûdê arasındaki yolda güçlerimize ait bir araç silahlı insansız hava aracıyla hedef alındı. Saldırı sonucunda 2 arkadaşımız şehit düştü. Silahlı insansız hava araçları, yaralıları kurtarmaya çalışan yurttaşları da hedef aldı ve saldırı sonucunda 8 kişi yaralandı. Saldırıya ilişkin tüm ayrıntılar bir açıklamayla kamuoyuna duyurulacak.”

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan

Başkan Neçirvan Barzani'den Irak Yüksek Yargı Başkanına destek

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, bir ABD kongre üyesi tarafından ‘İran’ın adamı olmakla’ suçlanan Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan’a desteğini açıkladı.