Kürdistan Sağlık Zirvesi sona erdi

06-05-2024
Etiketler Kürdistan Sağlık Zirvesi Süleymaniye Dr. Aras Bradosti
A+ A-

Süleymaniye (Rûdaw) – Süleymaniye düzenlenen Kürdistan Sağlık Zirvesi sona erdi. Zirveye 38 ülke ve 14 uluslararası kuruluştan 2 binden fazla kişi katıldı.

Kürdistan Sağlık Yüksek Kurulu tarafından Irak Cumhurbaşkanı gözetiminde düzenlenen 3’üncü Kürdistan Sağlık Zirvesi 2-4 Mayıs 2024 tarihlerinde Süleymaniye'de gerçekleştirildi.

Süleymaniye Üniversitesi işbirliğiyle üniversitenin yeni kampüsünde gerçekleşen zirveye 38 ülke, 14 uluslararası kuruluş ile 25 yerel ve uluslararası üniversiteden uzmanlar katıldı.

Zirvede Kürdistan ve dünyada sağlık sistemi, sağlık hizmetleri, halk sağlığı ve iklim değişikliğinin insan sağlığı üzerindeki etkilerine dair panel ve oturumlar gerçekleştirildi.

Zirvede ayrıca Kürdistan’da sağlık hizmetlerinin düzeyinin iyileştirilmesi ve halk sağlığını korumaya yönelik uzun vadeli stratejik planın tartışıldı.

 Kürdistan Sağlık Zirvesi İcra Direktörü Goşan Qeredaxi  “Kürdistan’da sağlık sektöründe karşılaştığımız tüm sorunları konuşmak için uzman hekimleri konuk ettik” dedi.

Kapanış töreninde konuşan Kürdistan Sağlık Zirvesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Aras Bradosti, Kürdistan Parlamentosu seçimlerine dikkati çekerek, "Kürdistan tek bölgedir ve sağlığınızı önemsemeyenlere oy vermeyin" dedi.

Süleymaniye Şehir Hastanesi Müdürü Omid Muhammed de, “Şehir hastanelerinin ve personelimizin, seviyesini yükseltmek, sorunlarımızı görüşmek için zirveye katıldık. Umarım zirve sonucunda tespit edilen sorunları da hükümet çözer” şeklinde konuştu.

Zirve Kürtçe müzik ve halay ile son buldu.

4’üncü Kürdistan Sağlık Zirvesi'nin 2025 yılında Duhok'ta yapılması planlanıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan

Başkan Neçirvan Barzani'den Irak Yüksek Yargı Başkanına destek

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, bir ABD kongre üyesi tarafından ‘İran’ın adamı olmakla’ suçlanan Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan’a desteğini açıkladı.