Erbil’de oy verme işlemi sürüyor: Buradaki halk nasıl rahatsa Türkiye’deki halk da öyle rahat olsun

06-05-2023
Etiketler Seçim2023 Erbil Oy Kullanma
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Türkiye'de ‪14 Mayıs'ta yapılacak seçimler için Erbil’de oy kullanan seçmenler, Türkiye’deki halkın da Kürdistan Bölgesi’ndeki halk gibi rahat olmasını istediklerini ifade etti.

Türkiye'de ‪14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri için Kürdistan Bölgesi ve Irak’ta oy verme süreci, dün saat 09.00 itibarıyla başladı.

Oy verme işlemi, 7 Mayıs Pazar gününe kadar sabah 09.00-21.00 saatleri arasında sürecek.

Seçmenler, Bağdat'taki Türkiye Büyükelçiliği, Erbil ve Basra'daki Türkiye başkonsolosluklarında ve sınır kapılarında oy kullanabilecek.

“Demokrasi ve özgürlük daha iyi olsun”

Oyunu kullanmaya gelen Ferhat Koneş, “Siirt’ten buraya geldik, burada çalışıyorum. Yaklaşık 7 yıldır Kürdistan’dayım. Oy vermeye geldik ve inşallah halkımız için iyi olur. Daha güzel olsun istiyoruz, yaşam halk için daha rahat olsun; demokrasi ve özgürlük daha iyi olsun” ifadelerini kullandı.

“Buradaki halk nasıl rahatsa Türkiye’deki halk da öyle rahat olsun”

Rûdaw’a konuşan Rojbîn Kaya ise “Türkiye’ye gidip çalışmak istiyorum fakat iyi değil, maaş düşük. Dolar şimdilerde 20-21 lira, hayatımız güzelleşsin istiyoruz. Buradaki halk nasıl rahatsa Türkiye’deki halk da öyle rahat olsun. Sadece bu, başka bir şey istemiyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye Yüksek Seçim Kurulu'nca (YSK), 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi kapsamında, yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı 3 milyon 416 bin 98 seçmen için 73 ülkede ve 156 yerde yurt dışı temsilciliğinde sandık kurulları oluşturuldu.

27 Nisan’da yurt dışında başlayan oy verme işlemi 9 Mayıs'a kadar devam edecek.

Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalması durumunda yurt dışı seçmenler 20-24 Mayıs tarihleri arasında oy kullanabilecek.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli