Bağdat ile Erbil yönetimleri 2021 bütçe yasa tasarısı konusunda anlaştı

05-12-2020
Rûdaw
Etiketler Bağdat Erbil 2021 Irak bütçe yasa KDP Dr. Ahmet Safar
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Bağdat ile Erbil yönetimlerinin 2021 Irak bütçe yasa tasarısı konusunda anlaşmaya vardıkları bildirildi.

Rûdaw’a konuşan Irak Parlamentosu KDP Milletvekili ve Maliye Komisyonu Sorumlusu Dr. Ahmet Safar, Merkezi Bağdat yönetimi ile Kürdistan Bölgesi’nin Irak’ın 2021 yılına ait bütçe yasa tasarısı konusunda anlaştıklarını söyledi.

Irak Bakanlar Kurulu toplantısının Salı gününe ertelendiğini ifade eden Dr. Ahmet Safar, “Kürdistan Hükümeti ile Irak Hükümeti heyetleri daha önce eski Başbakan Adil Abdulmehdi ve yeni Başbakan Mustafa Kazımi ile yapılan anlaşmaların 2021 yılına ait bütçe yasa tasarısında yer alması konusunda anlaştı” dedi.

Daha önce Erbil ve Bağdat arasında yapılan anlaşmalar gereği, Erbil yönetimi günlük 250 bin varil petrol üretimi ile sınır kapılarda elde edilen gelirlerin yarısını Bağdat yönetimine teslim edecek.

Irak Bakanlar Kurulu toplantısının ertelenme gerekçesine ilişkin bilgi veren Dr. Safar, Irak Maliye Bakanı’nın İMF ile dolar satışıyla ilgili görüşmeler yürüttüğünü, diğer yandan petrol fiyatlarının düşmesi nedeniyle toplantının Salı gününe ertelendiğini açıkladı.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani

Başkan Neçirvan Barzani’den Hicri yeni yılı mesajı

Hicri yılbaşı dolayısıyla mesaj yayımlayan Başkan Neçirvan Barzani, “Bu kutsal yıldönümünü Kürdistan ve Irak'taki tüm dini ve etnik topluluklar arasında karşılıklı kabulu, daha fazla dayanışmayı ve hoşgörü kültürünü teşvik etmek için bir fırsat haline getirelim” dedi.