Rûdaw ile Kürdistan Üniversitesi protokol imzaladı

05-11-2023
Etiketler Erbil Kürdistan Üniversitesi Rûdaw Medya Grubu Mutabakat Zaptı Ako Muhammed Keith Sharp
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Rûdaw Medya Grubu, Erbil Kürdistan Üniversitesi ile akademik ve medya alanında koordinasyonu geliştirmek amacıyla bir protokol imzaladı.

Kürdistan Üniversitesi Başkanı Keith Sharp ile Rûdaw Genel Müdürü Ako Muhammed tarafından imzalanan 13 maddelik mutabakat metninde, Kürdistan Üniversitesi’nin farklı alanlarda uzmanlığı bulunan öğrenci ve personellerinin Rûdaw’ın bülten ve programlarına “aktif” bir şekilde katılacağına vurgu yapılıyor. Rûdaw Medya Grubu da ekranlardan, radyo, web sitesi ve sosyal medya hesaplarından üniversitenin akademik proje ve araştırmalarını Kürdistan ve dünyaya ulaştıracak.

Rûdaw ayrıca uluslararası medya kuruluşlarıyla olan ortaklıklarından yararlanarak Kürdistan Üniversitesi'nin yerel, bölgesel ve uluslararası düzeyde medya ilişkilerini kurmasına ve güçlendirmesine yardımcı olacak.

Üniversite, deneyim ve bilimsel yeteneklerini Rûdaw personelinin yapay zeka ve siber güvenlik gibi güncel konulardaki uzmanlığını genişletmesine yardımcı olmak için kullanacak.

Bu işbirliğinin bir parçası olarak Kürdistan Üniversitesi de kapılarını Rûdaw TV’nin Bestoon Talk programı için açık tutacak.

Protokol kapsamında taraflar Kürdistan Üniversitesi’nin yıllık Erbil Forumu’na “geniş katılım” sağlaması kararlaştırıldı. Rûdaw Araştırmalar Merkezi tarafından düzenlenen forum her yıl Kürdistan, Irak, bölge ve uluslararası alandan çok sayıda tanınmış şahsiyet ve uzmanı bir araya getiriyor.

Rûdaw Medya Grubu ile Kürdistan Üniversitesi ortaklaşa Chatham House şeklinde tartışma ve yuvarlak masa toplantıları düzenleyecek ve ayrıca İngiltere'deki Chatham House'a (Kraliyet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü) üye olan Rûdaw, üniversitenin de üyeliği için kolaylık sağlayacak.

Kamu yararı ve bilimsel bilginin yayılması adına iki taraf, Kürdistan Üniversitesi'nin Rûdaw'ın podcast ve programlarına katılması konusunda anlaştı.

Biri medyada diğeri bilim alanında önde gelen iki kurum olan Rûdaw Medya Grubu ve Kürdistan Üniversitesi, Kürdistan ve bölgedeki en güncel konulara ilişkin kamuoyunun görüşlerini dinlemek amacıyla konferanslar ve yuvarlak masa toplantıları düzenlemeyi kararlaştırdı.

Bağımsız bir medya kuruluşu olan Rûdaw Medya Grubu, çalışmalarını yazılı, görsel ve işitsel olarak yayınlayarak bilgi ve gerçekleri profesyonel bir şekilde aktarmayı amaçlıyor.

Rûdaw Şirketi, Nisan 2008'de medya alanında çalışmalarına başladı. Rûdaw web sitesi ilk olarak Nisan 2008'de yayın hayatına başladı. Rûdaw Şirketi’nin ilk haftalık gazetesinin  ilk sayısı 5 Nisan 2008’de yayımlandı. Rûdaw Şirketi 2012 yılında faaliyetlerini genişleterek Rûdaw Medya Grubu’nun kurulmasına yönelik hazırlıklara başladı. Rûdaw Radyo, televizyon ve web sitesi 29 Mayıs 2013 Çarşamba günü saat 17.00'de yayına başladı.

Erbil-Kürdistan Üniversitesi 2006 yılında dönemin Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani tarafından kuruldu. Eczacılık, işletme ve ekonomi, sosyal bilimler, bilim ve mühendislik bölümlerine sahip olan okul şu ana kadar 1652 mezun çıkardı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli