Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu’ndan ‘oy kullanmaya’ davet

05-05-2023
Foto: Video Alıntısı / Rûdaw
Foto: Video Alıntısı / Rûdaw
Etiketler Seçim2023 Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Memet Mevlüt Yakut Erbil Oy Kullanma Davet
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Memet Mevlüt Yakut, “Bugün seçimin burada ilk günü ve yoğun bir ilgi olduğunu memnuniyetle gözlemliyoruz. Buraya bütün vatandaşlarımızı oy kullanmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kürdistan Bölgesi ve Irak’ta 14 Mayıs seçimleri için oy verme süreci, bu sabah saat 09.00 itibarıyla başladı.

Kürdistan Bölgesi’nde yaşayan Türkiye vatandaşlarına oy kullanma çağrısı yapan Memet Mevlüt Yakut, “Bugün Erbil’de soy verme süreci başladı. Bu çerçevede 5, 6, 7 Mayıs tarihlerinde seçmenlerimiz için burada sandıklar kurduk. Gelip oylarını kullanabilirler” dedi.

“Bütün vatandaşlarımızı oy kullanmaya davet ediyorum”

Katılımın yoğun olduğunu kaydeden Yakut, şunları ifade etti:

“Oy verme işlemi sabah 09.00’dan akşam 9.00’a kadar 3 gün boyunca devam edecek. Bugün seçimin burada ilk günü ve yoğun bir ilgi olduğunu memnuniyetle gözlemliyoruz. Buraya bütün vatandaşlarımızı oy kullanmaya davet ediyorum.

“3 bin 834 vatandaşımız kayıtlı”

3 adet sandığımız var burada, 3 bin 834 vatandaşımız kayıtlı, burada oy kullanabilirler. Ben vatandaşlarımızın demokratik görevlerini, yani oy kullanma, seçme haklarını yerine getireceklerini düşünüyorum ve bunun için davette bulunuyorum kendilerine.”

“Seçim sonuçlarının şimdiden Türkiye için hayırlı olmasını temenni ediyorum” diyen Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu, oy kullanma sürecinde herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadıklarını kaydederek “Sırada bekleyen vatandaşlardan seçime yoğun bir ilgi olduğu görülüyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli