Rojava’yı ziyaret eden AP Üyesi Nart: Türkiye'nin müdahalesi için bahane üretilmemeli

04-06-2022
Rûdaw
Etiketler Rojava Asayişa Rojava Javier Nart AP
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Geçtiğimiz günlerde Rojava’yı ziyaret eden Avrupa Parlamentosu Dışişleri ve Savunma Komisyonu Üyesi Javier Nart, Rûdaw'a açıklamalarda bulundu.

“Rûdawa Îro” programına katılan Nart, "Türkiye'nin Rojava’ya müdahale etmesi için hiçbir mazeret olmamalı. Türkiye'deki Kürtlerin  sorunu iç mesele olarak ele alınmalı” dedi.

Javier Nart ayrıca Türk diplomatlarına, “Türkiye'de uzlaşı ve iç barışın Kürtler olmadan sağlanamayacağını ve Kürtleri Türkleştiremeyeceklerini” söylediğini ifade etti.

Javier Nart, Kürtlerin bütün parçalarda kendi kendini yönetmesi gerektiğini ve tarihsel ilişkilerin bazı sorunları da beraberinde getirdiğini söyledi.

İran, Türkiye, Suriye ve Irak'taki Kürtlerin kendi başlarına ilerlemelerinin önemini vurgulayan ve sorunun gerçekçi bir şekilde ele alınması gerektiğinin altını çizen Javier Nart, “Önce açık ve net konuşuyorum, önce kendimize inanmalıyız. İkinci olarak bölgedeki duruma pratik bir bakış açısı olmalı, Türkiye'nin müdahale etmesi için hiçbir bahane üretilmemeli. Türklerle, Avrupa Birliği'ndeki diplomatlarla görüştüğümüzde de söylüyorum, Kürtler olmadan Türkiye'de uzlaşıya, barışa varamazsınız, o yüzden bu gerçekle yüzleşmelisiniz, Kürtleri Türk yapamazsınız, Türkiye'de Kürtler Kürt olarak kalmalı” diye konuştu.

AP Dışişleri ve Savunma Komitesi Üyesi Nart, Kamışlo'da Rojava Özerk Yönetimi Dış İlişkiler Komitesi Eş Başkanı Abdulkerim Omar ile 1 Haziran’da bir araya gelmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli