Başkan Neçirvan Barzani: İdlib operasyonu IŞİD’e ağır bir darbe oldu

04-02-2022
Rûdaw
Etiketler Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani İdlib IŞİD Kureyşi
A+ A-

Erbil (Rûdaw)  - Kürdistan Bölgesi Başkanı, IŞİD lideri Kureyşi'nin öldürülmesini "IŞİD liderliğine ağır bir darbe" olarak nitelendirdi.

Kürdistan Bölgesi Devlet Başkanı Neçirvan Barzani, Twitter hesabından IŞİD lideri Ebu İbrahim El Haşimi El Kureyşi'nin öldürülmesiyle ilgili bir mesaj yayınladı.

Barzani mesajında, "Ebu İbrahim el-Haşimi el-Kureyşi'nin öldürülmesi, IŞİD liderliğine büyük bir darbe ve terörist grubun kurbanları için bir adalet eylemidir" dedi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı, operasyondaki başarısından dolayı ABD'yi kutladı ve " Başarılı operasyon dolayısıyla ABD'li ortaklarımızı takdir ediyor, terörle mücadele ve terörü ortadan kaldırma taahhüdümüzü yineliyoruz” dedi.

ABD özel kuvvetleri önceki gece İdlib'in Atme köyü yakınlarındaki bir eve operasyon düzenlemiş, ABD Başkanı Joe Biden, operasyonda IŞİD lideri Kureyşi'nin öldürdüğünü açıklamıştı.

Biden, yaptığı yazılı açıklamada, "Dün gece benim talimatımla, kuzeybatı Suriye'deki ABD güçleri, Amerikan halkını ve müttefiklerimizi korumak ve dünyayı daha güvenli bir yer haline getirmek için başarılı bir terörle mücadele operasyonu gerçekleştirdi. Silahlı Kuvvetlerimizin beceri ve cesareti sayesinde, IŞİD lideri Ebu İbrahim el Haşimi el Kureyşi'yi ortadan kaldırdık" demişti.

Biden, düzenledikleri operasyona Demokratik Suriye Güçleri ve Peşmerge’nin de destek verdiğini duyurmuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani

Başkan Neçirvan Barzani’den Hicri yeni yılı mesajı

Hicri yılbaşı dolayısıyla mesaj yayımlayan Başkan Neçirvan Barzani, “Bu kutsal yıldönümünü Kürdistan ve Irak'taki tüm dini ve etnik topluluklar arasında karşılıklı kabulu, daha fazla dayanışmayı ve hoşgörü kültürünü teşvik etmek için bir fırsat haline getirelim” dedi.