7 yaşındaki lösemi hastası Zozan, yardım bekliyor

03-06-2019
Gülbahar Altaş
Öğmen ailesinden yardım kızları için çağrısı
Öğmen ailesinden yardım kızları için çağrısı
Etiketler Yüksekova
A+ A-

Erbil (Rûdaw)- Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Kamışlı köyünde yaşayan Raife ve Nedim çifti 7 yaşındaki lösemi hastası kızları Zozan Öğmen’in tedavi edilmesi için kendilerine yardım edilmesi çağrısında bulundu.  

 

Yüksekova’ya 15 kilometre uzaklıkta bulunan Kamışlı (Sinava) köyünde yaşayan Raife - Nedim Öğmen çiftinin 7 yaşındaki kızları Zozan, 4 sene önce yaşadığı rahatsızlık nedeniyle Van Bölge Hastanesi’ne kaldırıldı.

 

Burada yapılan ameliyattan sonra iyileşemeyen Zozan’ın lösemi hastalığına yakalandığı belirlendi. Aile maddi imkansızlığa rağmen son 2 yıldır Van ile Ankara’daki hastanelerde kızlarının tedavisini sürdürüyor.

 

Rûdaw’a konuşan 41 yaşındaki baba Nedim Öğmen, kızının lösemi hastası olduğunu ve tedavisi için Van ve Ankara’ya aralıklarla gittiklerini söyledi.

 

Kızlarını yaşatmak için yaklaşık 4 yıldır mücadele verdiklerini ve ellerinden gelen herşeyi yaptıklarını belirten Nedim Öğmen, sözlerine şunları ekledi:

 

“Toprak evde yaşıyoruz. Evimiz göcük. Kızımın sağlık sorunlarından dolayı yaşama uygun değil. Kızımın tedavisi ve daha iyi hijyenik koşullarda yaşaması için halkımızdan yardım etmelerini istiyoruz. 2 yıldır kızımı Ankara’da tedavi etmeye çalışıyoruz. 2 haftada bir ya da 20 günde bir Ankara’ya gidiyoruz. Yardım istemekten başka çaremiz yok. Bize yardım elini uzatan veya uzatamayan herkese teşekkür ediyoruz. Dualarının üzerimizde eksik etmemelerinin diliyorum.”


 


13-14 yıldır kendisinin de kalp, şeker ve tansiyon hastası olduğunu belirten Nedim Öğmen, “İlaçlarla ayakta kalıyorum, mecbur çalışmak zorundayım. Kızımın lösemi hastası olduğunu öğrendikten sonra aile olarak daha çok etkilendik. Kendim de günde 5 iğne kullanıyorum. Şu anda tek dileğimiz kızımın iyileşmesidir. Kızımın yaşamasını istiyoruz. Bize yardım eli uzatan herkese çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

Anne Raife Öğmen de Rûdaw aracılığıyla verdiği mesajda, “Kızımın yaşamasını istiyoruz. Maddi durumumuz iyi olmadığı için kızımın tedavisini yapamıyoruz. Tüm yardımseverlerden bize yardım eli uzatmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.


Yardımlar için: 

IBAN NUMARASI: TR 2800 0100 1902 76799067 5002 (NEDİM ÖĞMEN) TEL: 0545 353 9387

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli