Yüksekova'da silahlı saldırı: YÜTSO Meclis Başkanı Timur Sevi hayatını kaybetti

11-07-2024
Etiketler Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Silahlı Saldırı Hakkari Timur Sevi
A+ A-

Haber Merkezi - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Timur Sevi, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (YÜTSO) Meclis Başkanı Timur Sevi, dün akşam saatlerinde Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evine giderken bazı kişilerin silahlı saldırısına uğradı.

5 çocuk babası 53 yaşındaki Sevi, tabancalarla açılan ateş sonucu vücuduna isabet eden kurşunlarla yere yığılırken, saldırganlar kaçtı.

Silah sesleri üzerine dışarıya çıkan yakınları Sevi'yi Yüksekova Devlet Hastanesi'ne götürdü. 

Durumu ağır olan Sevi, geçirdiği 4 saatlik ameliyat sonrası yoğun bakım servisine alındı.

Burada yapılan müdahalelere rağmen Sevi'nin kurtarılamadığı ve hayatını kaybettiği bildirildi.

Saldırıyla ilgili soruşturma başlatırken, polis hastane önünde önlem aldı.

Saldırıya ilişkin bir kişi gözaltına alındı.

YÜTSO’dan açıklama

Öte yandan Yüksekova Halkın Sesi’nin aktardığına göre YÜTSO Başkanı Salih Özdemir ve yönetim üyeleri Yüksekova Devlet Hastahanesi önünde yaptıkları basın açıklamasıyla Sevi’ye yapılan saldırıyı kınadılar.

YÜTSO'nun basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Dün gece saat 12 sıralarında Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanımız Timur Sevi silahlı saldırıya uğramış ve saldırı sonucunda ağır yaralanmıştır. Aynı anda hastaneye kaldırılıp tedavisi yapılmıştır. Şu an yoğun bakım ünitesinde yatmaktadır. Hayati tehlikesi devam ediyor. Başkan Timur’a yapılan saldırıyı kınıyoruz. Bir daha böyle bir şiddetin toplumumuzda olmaması yönünde çaba sarf edeceğiz.

Dün geceden beri ilgi ve alaka gösteren ve hastane önündeki insanların sayısı adeta bir insan seline dönüşmüştür. Herkese minnettarım. Ben buradan herkese tek tek teşekkür ediyorum. Timur Başkan her zaman uzlaşma kültürüne sahip bir şahsiyet idi, her zaman barışçıl bir insandı. Toplumun barışından yana bir şahsiyetti. Bu olayların bir daha cereyan etmemesi için çabalarımızı göstereceğiz STK’larla, muhtarımızla ve herkesle. Biz bu duruma çok üzüldük. Canımız yanıyor şu an.

Bütün dualarımız Timur Sevi Başkanımız ile beraberdir. Başhekimliğimiz ve Valiliğimiz başta olmak üzere herkes seferber olmuştur. İnşallah Timur Başkan kısa zamanda sağlığına kavuşur, aramıza döner. Aramıza dönmesini dört gözle bekliyoruz.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli