Meen Seid: Erbil-Kerkük karayolu açılıyor

03-03-2018
Rûdaw
Etiketler Erbil-Kerkük Bağdat
A+ A-

Kerkük (Rûdaw) - Kerkük Ortak Güçleri Komutanlığı, birkaç gün içinde Erbil-Kerkük karayolunun trafiğe açılacağını duyurdu.

 

Kerkük Ortak Güçleri Komutanı Meen Seid, düzenlediği basın toplantısında, “Erbil-Kerkük karayolu Kürdistan Bölgesi’nden dolayı kapalı. Pırde Köprüsü’nün yapılmasını bekliyoruz” dedi.

 

Meen Seid, “Mevcut durumda Bağdat ile Erbil hükümeti arasında işbirliği yapılıyor.Bununla birlikte yol Irak ve Peşmerge Güçleri tarafından korunacak” diye konuştu.

 

16 Ekim 2017’de Kürdistan Yurtseverler Birliği’ne (KYB) bağlı bazı peşmergelerin çekilmesiyle Iraklı güçler ile Şii Heşdi Şabi milisleri Kerkük, Tuzhurmatu ve diğer tartışmalı bölgelere girmişti.

 

Heşdi Şabi ile Peşmerge Güçleri arasında aynı yılın 20 Ekim’inde Erbil - Kerkük karayolunun yakınındaki Pirde Köprüsü’nde çatışma yaşanmasının ardından yol trafiğe kapatılmıştı.

 

Kerkük Batı Cephesi Komutanı Kemal Kerküki, dün yaptığı açıklamada, Erbil ile Kerkük karayolunu tek taraflı olarak ulaşıma açtıklarını belirtmişti.

 

Kemal Kerküki, “İyi niyet göstergesi olarak Erbil ile Kerkük arasında peşmerge kontolünde bulunan tüm yollar tek taraflı olarak ulaşıma açıldı” demişti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli