Şengal Kaymakamlık seçimi ertelendi

02-06-2024
Etiketler Ninova İl Meclisi Şengal Kaymakamı Seçim
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Ninova İl Meclisi’nde gerçekleşmesi planlanan Şengal Kaymakamlığı seçimi ertelendi.

Bugün Ninova İl Meclisinde düzenlenecek toplantıda Şengal Kaymakamının seçilmesi bekleniyordu. Ancak toplantı ertelendi.

Rûdaw’a konuşan Ninova İl Meclisi KDP Üyesi Erivan Mehdi, kaymakam adayı üzerinde bir “siyasi uzlaşı” sağlanana kadar seçimin belirsiz bir tarihe ertelendiğini açıkladı.  

RÛdaw’da yayınlanan Nuroj programına bağlanan Ninova İl Meclisi Güvenlik Komisyonu Başkanı Muhammed Kakayi, kaymakamlık seçimi için bugün saat 13.00’de toplanacaklarını söylemişti.

Şengal Kaymakamlığı için 6 adayın başvurduğunu söyleyen Kakayi “Adaylar için herhangi bir kriter belirlenmedi. Ancak seçilecek kişinin Şengal halkından olması ve kenti söz konusu krizden kurtaracak özelliklere sahip olması gerekiyor .Şengal artık vekaleten yönetilemez” dedi.

 Şengal Kaymakamlığı adaylık başvuruları 28 Mart-14 Mayıs tarihleri arasında yapıldı. Kaymakamlık için başvuran 10 aday içerisinden 6’sının adaylığı kabul edildi.

Adayların isimleri şöyle: Kemal Nasır Yusuf, Davud Cındi Süleyman, Hıdır Eliyas Şivan, Seydo Hayri Ahmed, Ezdin Reşo Mesqet ve İdo Reşo Dewas.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli