Mesrur Barzani: Federal Mahkeme, anlaşmaları baltalamak için kullanılıyor

01-02-2023
Etiketler Başbakan Mesrur Barzani Bakanlar Kurulu Toplantısı Irak Federal Yüksek Mahkemesi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Başbakan Mesrur Barzani, Irak Federal Yüksek Mahkemesi’nin, Irak Federal Hükümeti ile yapılan tüm anlaşmaları baltalamak için kullanıldığını belirtti.

Bakanlar Kurulu, bugün Başbakan Mesrur Barzani başkanlığında toplandı. KYB’li bakanların katılmadığı toplantıda gündemdeki gelişmeler ele alındı.

Hükümet’ten yapılan açıklamaya göre, Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile Irak Federal Hükümeti arasındaki müzakere programını Bakanlar Kurulu'nun onayına sunuldu.

Ayrıca, onaylanan bu program ışığında Bağdat'ı ziyaret edecek ve toplantılara devam edecek bir müzakere heyeti oluşturulmasının kabul edildiği aktarıldı.

Kürdistan Bölgesi’nin, sorunların anayasal temelde çözülmesine ilişkin isteğini vurgulayan Başbakan, “Kürdistan Bölgesi ve Kürdistan Bölgesi Hükümeti delegasyonu, anlaşmaya varılması için üzerine düşeni yaptı, bu nedenle Federal Hükümet’in anlaşmaları uygulama taahhüdünü bekliyoruz” diye belirtti.

Irak Federal Yüksek Mahkemesi’nin Kürdistan Bölgesi’ne gönderilmesi kararlaştırılan 400 milyar dinarın gönderilmesini engelleyen kararını değerlendiren Mesrur Barzani, “Ne yazık ki Irak Federal Yüksek Mahkemesi, sorunları çözmek için Irak Federal Hükümeti ile yapılan herhangi bir anlaşmayı bozmak için kullanılıyor” ifadelerini kullandı.

2023 bütçesinin “en kısa sürede” onaylanmasını beklediğini belirten Başbakan Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin anayasal haklarının sağlanması gerektiğini ifade etti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli