KERKÜK - Türkmen ailenin evine giren silahlı 4 kişi 13 dakikada soygun yaptı

25-04-2024
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Kerkük Türkmen Polis Soygun
A+ A-

Kerkük (Rûdaw) – Kerkük’te Türkmen ailenin evine giren silahlı ve maskeli 4 kişi, kendilerini narkotik polisi olarak tanıtım evde arama yapmaya başladı. Grup evdeki altın ve paraları aldıktan sonra aileyi tehdit edip kaçtı. Polis kısa süre içerisinde şüphelileri yakalamayı başardı.

Merkez Wast Mahallesinde 23 Nisan Salı akşamı Türkmen ailenin evine giren maskeli ve silahlı 4 kişi, kendilerini “Narkotik Polisi” olarak tanıtıp evde arama yapmaya başladı.

Aile üyelerini şiddet uygulayıp hakaret ve tehdit eden grup, evde buldukları para ve değerli eşyaları alarak kaçtı. Topklam 13 dakika süren dehşet anları, evdeki güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedildi.

Rûdaw’a konuşan ev sahibi Muhammed Şevket, yaşadıklarını “Pencereleri kırıp üzerimize geldiler, kafamıza tabanca dayadılar. Gözüme lazer ışığı tuttular. Bize kendilerini narkotik polisi olarak tanıttılar. Evde uyuşturucu sakladığımızı öne sürdüler. Eşimden kilidi alıp yatak odamıza girdiler. Kasadaki altınlarla birlikte 60 bin dolar, 10 milyon Dinar (7.647 ABD Doları) alıp gittiler” diye anlattı.

Şahısların kendilerine silah doğrulttuğunu ve şiddet uyguladığını belirten ev hanımı Gülşen Halil de, “Bizden sonra başka ekip gelecek dediler ve uyuşturucu için evi arayacaklarını söylediler. Biz de karşı çıktık, doğru olmadığını söyledik” dedi.

Olay esnasında evin altını üstüne getiren silahlı şahıslar kapı ve pencereleri kırdı, evden çıkarken de otomoilin tekerini patlatarak aile üyelerinin cep telefonlarını yanlarında görürdü.

Ailenin akrabalarından Hasan İzeddin, “Soygun tam 13 dakika sürmüş. Güvenlik kamerasından da görüldüğü gibi profesyonelce hareket ediyorlar ki bu da daha önce de bunu yaptıklarını gösteriyor” diye konuştu.  

Olayın ardından soruşturma başlatan Kerkük Polisi, kısa süre içerisinde şüphelileri tespit etti. Ardından düzenlenen operasyonda 4 şüpheli de gözaltına alındı.

Rûdaw’ın ulaştığı Kerkük Polis Müdürlüğü, şüphelilerin operasyon anında polisle çatıştığını ve birinin yaralı ele geçirildiğini bidlirdi.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli