Kürdistan Turizm Kurulu: Bu kış turist sayısında yüzde 30 artış oldu

01-01-2020
Rûdaw
Etiketler Erbil Kürdistan Bölgesi Turizm Kurulu
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Bölgesi Turizm  Genel Kurulu Başkanı Mewlewi Cabar, geçn kış sezonuna oranla bu yıl Kürdistan’a gelen turist sayısında yüzde 30’luk bir artış yaşandığını açıkladı.

Rûdaw’a konuşan Mewlewi Cabar, önceki yıllarda kış sezonunda sınırlı sayıda turistin gezmek için Kürdistan Bölgesi’ni tercih ettiğini ancak son yıllarda bu durumun değişmeye yüz tuttuğunu söyledi.

Cabar, “Özellikle son beş yıldır kış aylarında Kürdistan’a gelen turist sayısında periyodik bri artış sözkonusu. Elbette turizm merkezlerinin de bu konuda olumlu rol oynadığını belirtebiliriz” dedi.

Son beş yıl içerisinde kış mevsiminde Kürdistan Bölgesi’ne gelen turist sayısında yüzde 70 bir artış olduğuna dikkat çeken Cabar, bu yıl da daha şimdiden geçen yıla oranla turist sayısında yüzde 30’luk bir artış yaşandığını belirtti.

Kürdistan Bölgesi’ne gelen turistlerin büyük çoğunluğunu Irak’ın orta ve güney kentlerinden gelen Araplar oluşturuyor. Bununla birlikte İran, Rojhılat, Türkiye ve yurt dışından da çok sayıda turist Kürdistan Bölgesi’ne geliyor.

Başkent Erbil sadece yıl başında 60 bin turisti ağırladı. Rûdaw’a konuşan Erbil Merkez Kaymakamı Nebez İsmail, “2020 yılı kutlamaları için 60 binden fazla turist Erbil’e geldi. Turistlerin çoğu Bağdat ve Irak’ın diğer kentlerinden olmak üzere komşu ülkelerden gelen var” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli