Ünlü Kürt soprano Pervin Chakar Eylül'de hayranlarıyla buluşuyor

31-08-2024
Etiketler Pervin Chakar Konser Kürt soprano
A+ A-

Haber Merkezi – Kürt soprano Pervin Chakar, Eylül’de birçok şehirde düzenlenecek konserlerde sahne alacak.

Dünyaca ünlü soprano Pervin Chakar, sonbaharda müzikseverlerle buluşmak için sabırsızlanıyor. Opera repertuvarının seçkin yorumcusu olan Chakar, aynı zamanda anavatanının zengin müzikal mirasını Batı enstrümanlarıyla harmanlayarak, eşsiz bir Doğu-Batı sentezi sunuyor. Onun güçlü sesi, adeta iki kültür arasında bir köprü kuruyor.

"Sonbahar Stranları" konser serisi: müzikal bir yolculuk

Chakar’ın "Sonbahar Stranları" adını verdiği büyüleyici konser serisi, dinleyicileri unutulmaz bir müzikal yolculuğa davet ediyor.

İlk konser, 27 Eylül’de İstanbul Moi Sahne’de gerçekleşecek. Ardından, 28 Eylül’de Mersin Yenişehir Belediyesi AKM Barış Sahnesi'nde 1 Kasım’da Batman Ahmet Güneştekin Kültür Sanat Merkezi’nde ve 2 Kasım’da Van’da sanatseverlerle buluşacak.

Bu özel seride, Kürt sanatının ve kültürünün en değerli eserlerini Batı’nın en güzel aryalarıyla buluşturan Chakar, memleket şarkılarından ninnilere, aşk şarkılarından epik eserlere kadar uzanan bir repertuvarla sahne alacak.

Almanya ve Norveç'te konser verecek

Pervin Chakar, Almanya ve Norveç'te de müzikseverler ile buluşacak.

 Alman şair Goethe’nin "Doğu-Batı Divanı" eserinden ilham alarak hazırladığı "Doğu-Batı Opera Diwanı" konserleri, 19 Ekim’de Berlin UdK Georg-Neumann-Saal ve 6 Aralık’ta Stuttgart Liederhalle Mozart-Saal’da gerçekleşecek.

"Til Moderlandet" ile Oslo’da anavatanına özlem

25 Ekim’de Oslo Konserthus’ta sahne alacak olan Chakar, Edvard Grieg’in ruhunu yansıtan "Til Moderlandet" (Anavatana) adını verdiği konserinde, Kürtçe’nin yanı sıra İtalyanca ve Almanca eserlerle dinleyicilerine müzik şöleni yaşatacak. Oslo’da geçirdiği süre boyunca, Norveçce şarkılar da seslendirecek olan sanatçının bu unutulmaz konseri için biletler, Oslo Konserthus sitesinden temin edilebilir.

Konsere gitmek isteyen hayranları biletleri Pervin Chakar’ın sosyal medya hesaplarından paylaşılan linklerden alabilecek. 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli