Bin 500 fotoğrafçı Hizan’ı ziyaret etti

30-12-2018
Rûdaw
Etiketler Hizan tarihi eser fotoğrafçı fotoğraf saklı cennet
A+ A-

Haber Merkezi - Bitlis'in Hizan ilçesi, Kürt illeri, Türkiye ve dünyanın farklı yerlerinden bu yıl yaklaşık bin 500 fotoğrafçıya ev sahipliği yaptı.

 

Hizan, tarihi eserleri, inanç alanında yetiştirdiği alimleri ve doğal güzellikleriyle son zamanlarda turizmde önemli bir yer edindi.

 

Sahip olduğu doğal ve kültürel güzelliklerle “saklı cennet” olarak adlandırılan Hizan, bu yıl yaklaşık bin 500 fotoğrafçıyı ağırladı.



 

Havası, suyu, dağları, kışın beyaz, yazın yemyeşil görüntüsüyle “yeryüzü cenneti”ni andıran ilçe, gölleri, nehirleri ve şelaleleriyle çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor.

 

Bu yıl ilçeyi ziyaret eden yaklaşık bin 500 fotoğrafçı, doğal güzellikleri ve benzeri az görülen taş evleri fotoğrafladı.

 

Uzuntaş köyü muhtarı İsa Aydoğdu, ağırladıkları turistleri evlerinde misafir ettiklerini söyledi.

 

Turistleri en iyi şekilde karşıladıklarını dile getiren Aydoğdu, “Sadece bu yıl yaklaşık 600 fotoğrafçı köyümüze geldi. Bazıları gelip akşamları köyde kalıyor. Bazıları ise günübirlik gelip gidiyorlar. Fotoğraf çekmeye gelenler eğer geç saate kadar kalırlarsa onları evlerimizde ağırlıyoruz. Onlar da bizden çok memnun oluyor” dedi.



 

İzmir'den Hizan'a giden fotoğraf sanatçısı Selda Çetin de ilçenin doğal güzelliklerine hayran kaldığını belirtti.

 

Bölgenin doğal güzelliklerini fotoğraflamanın mutluluk verici olduğunu belirten Çetin, “Hizan'ın dağlarında artık silah sesi yok, deklanşör sesi var. Bu çok güzel. Buraya gelmek için cesarete ihtiyaç olduğunu sanmıyorum. İsteğe ve arzuya gerek var. Buraya tek başıma da geleceğim ve artık otellerde değil evlerin kapısını çalıp evlerde kalacağım. Köylülere söz verdim. Fotoğraf açısından da malzeme çok fazla” diye konuştu.





Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli