Parazit’teki rolüyle tanınan Güney Koreli aktör Lee Sun-Kyun ölü bulundu

27-12-2023
Etiketler Lee Sun-Kyun Güney Kore Film Aktör Ölü Bulundu Parazit
A+ A-

Haber Merkezi - Oscar ödüllü “Parazit” filmindeki rolüyle tanınan Güney Koreli aktör Lee Sun-Kyun'un Çarşamba günü ölü bulunduğunu söyledi. Lee Sun-Kyun 48 yaşındaydı.

Seongbuk polis karakolundan bir yetkili AFP'ye verdiği demeçte, aktörün Seul'ün orta kuzeyindeki Seongbuk semtindeki caddeye park edilmiş bir aracın içinde bulunduğunu söyledi.

Yetkili "Cesedinin şu anda Seul Ulusal Üniversite Hastanesi'ne nakledildiğine inanıyoruz" diye ekledi.

Güney Kore'nin Yonhap haber ajansı polise atıfta bulunarak Lee'nin "vasiyet gibi görünen bir not" bıraktığını bildirdi.

Lee, esrar ve diğer uyuşturucuları kullandığı iddiasıyla polis soruşturması altındaydı.

Yerel haber kaynakları, bir zamanlar sağlıklı imajıyla tanınan aktörün uyuşturucu skandalının ardından televizyondan ve ticari projelerden çıkarıldığını bildirdi.

Güney Kore'nin prestijli Kore Ulusal Sanat Üniversitesi'nden mezun olan Lee, ilk oyunculuğunu 2001 yılında "Lovers" adlı bir televizyon sitcomunda yaptı.

Daha sonra karizmatik bir şef ve empati yeteneğinden yoksun dahi bir bilim insanı da dahil olmak üzere çeşitli rollerdeki performanslarıyla beğeni topladı.

Lee, 2018 TV drama dizisi "My Mister"daki performansıyla ve kişisel çalkantılarla karşı karşıya olmasına rağmen hem yetişkin hem de profesyonel olarak sorumluluk duygusunu kararlı bir şekilde koruyan çalışkan bir mimar mühendisi canlandırmasıyla büyük beğeni topladı.

Dünya çapında ise yönetmen Bong Joon-ho'nun 2019’da Oscar kazanan filmi "Parazit"teki “zengin adam”ı canlandırmasıyla tanındı.

Ayrıca 2007 TV dizisi "Coffee Prince" ve 2012 filmi "All About My Wife" gibi romantik filmlerdeki performanslarıyla da tanındı.

Uyurgezerliği sonunda korkunç durumlara yol açan bir kocayı canlandırdığı bu yılki korku filmi "Sleep" de çok iyi karşılandı ve Cannes festivalinin Eleştirmenler Haftası bölümünde gösterildi.

Ölüm haberi karşısında yıkılan hayranları üzüntülerini sosyal medyada dile getirirken, bir kullanıcı X'e şunu yazdı: "Oyunculuğunu izlerken çok güldüm ve ağladım. Teşekkür ederim."

Güney Koreli yetkililerin ekim ayında uyuşturucu kullandığı iddiasıyla ilgili soruşturma başlatmasıyla Lee'nin itibarı önemli bir darbe aldı.

Seul'ün göz alıcı Gangnam bölgesindeki lüks bir barda çalışan bir hostesin evinde yasadışı uyuşturucu kullandığından şüpheleniliyordu.

Yonhap'a göre aktör, hostes tarafından uyuşturucu tüketmesi için "kandırıldığını" ve bunların yasa dışı doğasından habersiz olduğunu ileri sürdü.

Yonha'nın bildirdiğine göre, 23-24 Aralık tarihleri arasında 19 saat süren üçüncü polis soruşturma oturumuna katıldı.

Müfettişlerle görüşmek üzere Incheon'daki bir polis karakoluna girmeden önce Ekim ayı sonlarında gazetecilere, "Böyle nahoş bir olaya karışarak birçok insanda büyük hayal kırıklığı yarattığım için içtenlikle özür dilerim. Şu anda bu kadar büyük acılara katlanan ailem için üzülüyorum. Bir kez daha herkesten içtenlikle özür diliyorum” demişti.

Güney Kore'de yasa dışı uyuşturuculara ilişkin son derece katı yasalar var; esrar gibi uyuşturucuları yasal olarak yurt dışına götüren Koreliler, ülkelerine döndüklerinde kovuşturma riskiyle karşı karşıya kalıyor.

Aktris Jeon Hye-Jin ile evli olan Lee'nin ve iki oğlu var.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli