Nihat Doğan ünlü Kürt dengbêj Şakiro’nun klamını okudu

26-08-2020
Rûdaw
Etiketler Nihat Doğan Şakiro Kilam Emro
A+ A-

Haber Merkezi – Türkücü Nihat Doğan, ünlü Kürt dengbêj Şakiro’nun seslendirdiği “Emro” adlı klamını okuyarak bir bölümünü sosyal medyadan paylaştı. Doğan’ın paylaşımı birçok farklı yorum aldı.

Son günlerde yayınladığı “Çoğu Gitti Azı Kaldı” single’ıyla ve bir televizyon kalanına yaptığı “Her rejim kendi vesayetini tahakküm etme noktasında Kürt kanından besleniyor” sözleriyle yeniden gündeme gelen türkücü Nihat Doğan, ünlü Kürt dengbêj Şakiro’nun çok sevilen “Emro” klamını okudu.

Sosyal medya hesabından Şakiro’yu anmak için bu klamı okduğunu belirten Doğan, okuduğu parçayı Cuma günü YouTube sayfasından paylaşacağını belirtti.

Türkcü Nihat Doğan, “Kürt kültürünün özü, hafızası, mihenk taşı büyük usta dengbej  ‘Şakıro’yu da andığım Kürtçe türküm,  cuma günü başta YouTube sayfam olmak üzere tüm dijital platformlarda olacak.. İnş beğenirsiniz” dedi.

Ancak, sık sık yaptığı ilgi çeken çıkışlarıyla tanınan Nihat Doğan’ın bu paylaşımına çok sayıda olumlu ve olumsuz yorum yapıldı.

Sosyal medya kullanıcılarından birinin, “Emeğin ve çaban takdire şayan lakin Kürtçe "türkü" yoktur. Kürtçe Stran vardır, Klam vardır...” şeklindeki yorumuna da yanıt veren Doğan, klamı paylaştığında bu eleştiriyi dikkate alacağını söyledi.

Nihat Doğan’ın aslen Muşlu bir aileden geldiği biliniyor.

Kürt dengbêj geleneğinin en ünlü isimlerinden Şakiro'nun okuduğu Emro klamı:

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli