Cannes Film Festivali’nde açılış filminin yönetmeninden Rûdaw'a: Flimim mesaj taşımıyor

22-05-2024
Rûdaw
Etiketler Cannes Film Festivali The Second Act Quentin Dupieux
A+ A-

Cannes (Rûdaw) – Cannes Film Festivali’nin açılışında sergilenen The Second Act filminin yönetmeni Quentin Dupieux, filminin hiçbir mesaj taşımadığını şans eseri festivalde ilk film olarak gösterildiğini söyledi.

77. Cannes Film Festivali, 14 Mayısta Fransa'nın Cannes şehrinde başladı. Festivalin yapımcıları tarafından The Second Act filminin ekibi için düzenlenen basın toplantısında konuşan Quentin Dupieux, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Quentin Dupieux, filminin festivalin açılışında gösterilmesinin tamamen şans eseri olduğunu ifade ederek, “Bir film yaptım ve film festivalin açılışında kullanıldı, bir mesajı yok; Ama film yapımcılığı endüstrisiyle dalga geçtiği için hoşuma gitti. Herkesle şakalaşırım, kendimle bile. Bu büyük festivalin sinema endüstrisini güldürecek, güzel bir atmosfer yaratacak bir filmle başlayacak olması beni çok heyecanlandırdı” dedi.

Filminin hiçbir mesaj taşımadığını birkaç kez vurgulayan yönetmen, “Ara verin ve zevk almaya bakın. Film sıcak bir kaplıca gibi huzur veriyor. İkilemle dolu bu hayattan biraz uzaklaşıp keyif almak istiyoruz. İzleyicinin rahat olmasını, eğlenmesini ve komedinin farklı araçlarından keyif almasını sağlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Bir filmin sadece komedi üzerinden ilerlemesi o filmin kötü bir yapım olduğunu savunan yönetmen Dupieux, “Bir filmin iyi bir film olabilmesi için farklı duyguları bünyesinde barındırması gerekir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli