Kürt yönetmen Konar: Ne zaman bir film yapsam aklıma Duhok geliyor

20-09-2021
Ömer Sönmez
Etiketler Mehmet Ali Konar Zin ve Ali'nin Hikayesi Film Yönetmen
A+ A-

İstanbul (Rûdaw) - “Zin ve Ali'nin Hikayesi” filmiyle Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde 2 ödül birden alan Kürt yönetmen Mehmet Ali Konar, “Duhok kenti benim için farklı bir öneme sahip. Ne zaman bir film yapsam aklıma Duhok gelir” dedi.

28. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde Kürt yönetmen Mehmet Ali Konar, “Zin ve Ali'nin Hikayesi” filmiyle Yılmaz Güney Ödülü ve SİYAD Cüneyt Cebenoyan En İyi Film Ödülü olmak üzere 2 ödül aldı.

Rûdaw’a konuşan Konar, “Zin ve Ali'nin Hikayesi” filminin dünya prömiyerini Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde yaptıklarını hatırlattı.

Konar, “İki ödül aldık ve Yılmaz Güney Ödülü’nü almak bizim için çok anlamlıydı. İkincisi de Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) ödülüydü. Her iki ödül de bizim için önemli. Bu yüzden hem kendi adıma, hem film ve hem de emeği geçen tüm arkadaşlarım adına çok memnunum” dedi.

Uluslararası Duhok Film Festivali’ne katılmak için başvuruda bulunduklarını dile getiren Mehmet Ali Konar, “Duhok sadece festival için değil, şehir olarak da çok özel bir yer. Kürtler tarafından idare edilen bir kent ve oraya gittiğimde kendimi tatamıyla özgür hissediyorum. Ayrıca coğrafya olarak Kürt filmlerini gösterebileceğimiz bir sahne orası. Bu nedenle ne zaman bri film yapsam aklıma Duhok gelir” diye konuştu.

Yönetmen Mehmet Ali Konar’ın “Renksiz Rüya” filmi de daha önce çeşitli festivallerde ödüller almıştı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli