Cannes Film Festivali'ne katılan oyuncu Elin Halla: Filmimiz herkesin hayatına temas ediyor

18-05-2024
Rûdaw
Etiketler Elin Halla Cannes Film Festivali Film Sinema İzalanda
A+ A-

Peyam Sebest

Cannes (Rûdaw) - Cannes Film Festivali'ne katılan İzlandalı oyuncu ve ses sanatçısı Elin Halla, oynadığı filmin, herkesin hayatının bir noktasına temas ettiğini söyledi.

When The Light Breaks (Işık Kırıldığında) filminin ana karakteri Elin Halla, Cannes Film Festivali'nde Rûdaw muhabiri Peyam Serbest’e konuştu.

Elin Halla, filmin ana karakteri olmaktan büyük gurur duyduğunu belirtti.

Hall, sinema deneyimiyle ilgili, “Yaşadığım deneyimi anlatmak çok zor. Yaşadıklarım iyisiyle kötüsüyle yaşandı. Zayıf ve kusurlu bir insanı oynamak benim için zordu. Oldukça yetenekli, sakin ve kendine güvenen yönetmen Runar Runarsson bize harika vakit geçirtti ve çalıştığımız ekip de harikaydı. Birlikte harika vakit geçirdik. Film aşk ve kederle ilgili, çok fazla psikolojik travma yaşarken kendinizi bulmakla ilgili, sırlar ve dostlukla ilgili. Filmde güzel karakterler, güzel ilişkiler ve güzel sahneler var” diye konuştu.

"Vücut hareketlerimle karakteri göstermeye çalıştım"

"Filmdeki rolünüz için kolay bir karakter olmadığı bilinen karakterin ruh haline girmek için neler yaptınız?" sorusu üzerine Elin Halla şunları söyledi:

"Aslında bu konuda çok araştırma yaptım. Hayatımı ve çevremdeki insanları inceledim. Başkalarını sevmenin bedeli olduğunu hissettim. Eserlerimde ifade ettiğim karakter ve duyguları vücut hareketlerim aracılığıyla ortaya koymaya çalıştım. Karakterin ruhsal travmasını gizlemeden, gerçekçi bir şekilde canlandırmaya çalıştım. Doğru rolü canlandırmam gerekiyordu."

"Film gerçek bir hikayeyi anlatıyor"

Elin Halla filminin mesajı hakkında da şunları söyledi:

"Filmin, herkesin hayatının bir noktasına temas ettiğini ve gerçek bir hikayeyi anlattığını düşünüyorum. Film insanlar için bir ayna, üzüntü çeken insanlar için ise cankurtaran gibidir. Karmaşık aşkı tanımalarına ve anlamalarına yardımcı oluyor."

"Halk için ve insanları kurtarmak için çalışıyorum"

Halla, Rûdaw muhabirinin, "Oyunculuğun yanı sıra şarkı söyleme sanatına da devam ediyorsunuz” sözleri üzerine de, ""Bu çok güzel bir soru ve bu soru bana birçok kez soruldu. Sevdiğim sanatın en büyük gücüm ve hayalim olduğunu düşünüyorum. bu yüzden hikayeyi anlatmak için ne yaptığım önemli değil. Kendimi bir sanatçı olarak görüyorum. Ben halk için çalışıyorum ve insanları kurtarmak için çalışıyorum, hikaye bunu anlatıyor” diye konuştu.

Elin Halla kimdir?

Elin Halla 2022'de İzlanda Sanat Akademisi'nden başarıyla mezun oldu. Rol aldığı birçok İzlanda filminde ödüle layık görüldü. Let Me Fall filmindeki başrolüyle ödül kazandı. Halen İzlanda televizyonunda yayınlanan bir dizide oynuyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli