‘Musabbar’ korku-gerilim filmi 25 Ocak’ta sinemalarda

11-01-2019
Mihemed Emin Demir
Etiketler Musabbar Musabbar filmi korku gerilim Urfa Antep
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Büyük Galileo Film tarafından Antep ve Urfa’da çekimleri gerçekleştirilen ‘Musabbar’ filmi 25 Ocak’ta seyirciyle buluşacak.

 

Yönetmenliğini Engin Rotin Tutuş ve Erdal Tutuş'un üstlendiği ‘Musabbar’ filmi 25 Ocak’ta  başta Türkiye olmak üzere Azerbeycan, Kıbrıs ve ardından Orta Doğu, Avrupa ve Orta Asya ülkelerinde seyirciyle buluşacak.

 

Rûdaw’a konuşan yönetmen Rotin Tutuş, projede çok fazla insanın emeğinin olduğunu ve iyi iş çıkardıklarına inandıklarını söyledi.

 

Asıl mesleğinin yazarlık olduğunu belirten yönetmen Tutuş, bilim kurgu türünde yazdığı romanının 2012 yılında yayımlandığını ifade etti.

 

Filmin Antep’te 25 farklı mekanda geçtiğini ve bazı sahnelerin Urfa’da çekildiğini kaydeden Tutuş, sözlerine şunları ekledi:

 

“Kocaeli Üniversitesi'nde Radyo Sinema Televizyon Bölümünü okudum. Bu, yönetmenliğini yaptığım uluslararası ilk büyük proje. 2 yıldır tüm zorluklara rağmen yılmadan üzerinde çalışıyoruz. Hikayenin dokusuna uyum sağlaması nedeniyle yaşadığım şehir Antep’te çekimleri gerçekleştirdik. Bazı sahneleri de doku sebebiyle Urfa’da tamamladık. Nihayet çekimler tamamlandı. 25 Ocak 2019’da başta Türkiye olmak üzere Azerbeycan, KKTC ,ardından Orta Doğu, Avrupa ve Orta Asya ülkelerinde gösterime girecektir.

 

Bu projede çok fazla insanın emeği var, iyi bir iş çıkardığımıza inanıyorum. Ayrıca bize desteklerini esirgemeyen ve  Birecik İkinci Bahar Restaurant, NCR İnternational Hospital, İzmit Belediyesi, Kozmetik Sarayı, Favori Giyim, Jokermanfashion, Global Financiers’a  da ayrıca teşekkür ederim.”

 

94 dakikalık filmin 13 dakikası Kürtçe. Önümüzdeki aylarda Kürdistan Bölgesi’nde gösterime girecek olan filmin fragmanı https://www.youtube.com/watch?v=EXwH1ReQFVE adresinden yayınlandı.



 

Filmin konusu

 

Hz. Süleyman'ın himayesine alıp çalıştırdığı cinler, Hz. Süleyman öldükten sonra bütün insanlığı yoldan çıkarıp dünyaya ve insanlara hükmetmek için o günü sabırsızlıkla beklerler. Aşiret ağasının soyunun tükenmesine karşı yaptırdığı büyü, bütün kötülüklerin kapısını sonuna kadar açar. 21. yüzyılda patlak veren olaylar, bir akademisyen grubuna denk gelir. 8 kişiden oluşan bu arkadaş grubu olayların içinden canını kurtarmak için mücadele eder.





Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli