12 il için ‘sarı’ kodlu uyarı: AFAD’tan açıklama geldi

14-10-2023
Etiketler Meteoroloji Genel Müdürlüğü Antep Urfa Mersin Maraş Toz Taşınımı Yağmur
A+ A-

Haber Merkezi - Meteoroloji Genel Müdürlüğü beklenen kuvvetli yağış ve toz taşınımı hadisesi nedeniyle 12 il için "sarı" kodlu uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bugün öğle saatlerinden sonra Muğla, Denizli, Isparta, Burdur'un batısı, Afyonkarahisar'ın güneyi, Antalya'nın çevre ilçeleri ile gece saatlerinde Adana, Maraş, Osmaniye, Antep, Kilis, Mersin'in doğusu, Kayseri'nin güneyi ve Urfa'nın batı kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Pazar günü kuvvetli yağış ve toz taşınımı bekleniyor

Yarın Akdeniz bölgesinin tamamında, İç Anadolu'nun doğusunda, Urfa, Maraş, Antep dolaylarında gök gürültülü sağanak geçişleri görülecek. Ayrıca bu bölgelerde toz taşınımı hadisesi görülecek.

Kuvvetli yağış beklenen Mersin, Kayseri, yağış ve toz taşınımı beklenen Adana, Antep, Hatay, Malatya, Maraş, Osmaniye ile toz taşınımı beklenen Adıyaman, Elazığ ve Urfa için "sarı" kodlu uyarıda bulunuldu.

AFAD'dan uyarı

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı'nın, sosyal medya platformu X'ten yaptığı uyarıda da şunları kaydedildi;

“Meteoroloji'den alınan son bilgilere ve yapılan değerlendirmelere göre;

Bu gece saatlerinden sonra Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay ve Gaziantep’te kuvvetli;

Yarın (15.10.2023) sabah saatlerinden itibaren Malatya, Kahramanmaraş çevreleri ile Kayseri’nin güney ve doğusunda kuvvetli, Adana’nın doğu ilçeleri ile Hatay kıyılarında yer yer çok kuvvetli; sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Uyarı verilen illerimizin Valilik ve İl AFAD Müdürlüklerine mesaj formu ile bilgilendirme yapılmıştır.

Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli