Sinema içerikli Kürtçe 'Temaşe Dergisi' yayın hayatına başladı

07-07-2020
Murat Özdemir
Etiketler Temaşe Dergisi Kürtçe Sinema Dergi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Sinema içerikli Kürtçe “Temaşe Dergisi”nin ilk sayısı bugün okurlarla buluştu.

Üç ayda bir PDF olarak yayımlanacak olan Kürtçe “Temaşe Dergisi” yayın hayatına başladı.

Kürt ve dünya sinemasını konu alarak Kürtlerin, toprak, dil ve kültürel zenginliğini sinema severlere ulaştıracak olan Temaşe Dergisi’nin genel yayın yönetmenliğini Mehmet Beyto ve Cihan Ulus üstleniyor.

Rûdaw’a konuşan Cihan Ulus, dergi çalışmalarına 5 ay önce “Kürt sinemasını geliştirmek için geleceğimizi aydınlatacak bir ışık bir tutumdur” amacıyla başladıklarını söyledi.

Cihan Ulus, Kürt sinemasının yeni yeni olgunlaştığını belirterek, “Önümüzde uzun ve zorlu bir yol var. Piyasası yok ve izleyicisi az. Küçük bir dünyada ve asıl izleyicilerine ulaşamıyor” dedi.

Kürtlerle sinemayı yakınlaştırmayı amaçladıklarını kaydeden Ulus, “Senarist, yönetmen, yapımcı ve oyuncuları Kürt sinemaseverlerle buluşturarak dünya global sinemasına ulaşmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Dergiyi 5 kişilik ekip olarak kendi imkanlarıyla çıkardıklarını dile getiren Ulus, sözlerine şunları ekledi:

“Her şeyin dijital olduğu bir dönemde dergiyi PDF olarak çıkarmaya karar verdik. Dijital olması okurlar için de iyi. Herkes istediği zaman telefonundan okuyabilir ve okutabilir.”

Temaşe Dergisi’nin ilk sayısında, sessiz film, kült, dizi ve farklı türlerle birlikte dünya sinemasından Charlie Chaplin, Steven Spielberg, Thedoros Angelopoulos ve Milos Forman da kendi filmleriyle yer almış.

Sinema tarihinin yer aldığı dergide, Sinema Terimleri başlığıyla bir sözlük de okurlarla paylaşılmış.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli