Kerkük Tiyatro Festivali ödül töreni ile son buldu

05-05-2019
Herdî Mihemmed
Herdî Mihemmed
Etiketler 1'inci Kerkük Tiyatro Festivali Rûdaw Ödül
A+ A-

Kerkük (Rûdaw) – Kerkük’te yaşayan bileşenleri bir araya getiren 1'inci Kerkük Tiyatro Festivali düzenlenen ödül töreni ile son buldu.

 

Rûdaw Medya Grubu’nun sponsorluğunu üstlendiği ve 1 Mayıs’ta başlayan 1’inci Kerkük Tiyatro Festivali dün akşam sona erdi. Festivalin kapanış bölümünde ödüller dağıtıldı.

 

Kerkük’ün yanı sıra Erbil, Süleymaniye, Halepçe, Duhok, Bağdat ve Basra’dan da tiyatro gruplarının da katıldığı festivalde Süleymaniye tiyatro grubundan Ejin Heme Nuri “En İyi Erkek Oyuncu”  Halepçe grunundan Şinyar Wişyar ise “En İyi Kadın Oyuncu” ödüllerine layık görüldü.

 

 

Rûdaw’a konuşan Şinyar Wişyar, “Bu ödül sadece benim değil, üyesi olduğum tüm grubundur. Onların emek ve çabaları sayesinde bu ödülü aldım” dedi.  



 

Ejin Heme Nuri ise, “Tüm oyuncu arkadaşlarıma, festivalde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Ödülü aldığım için çok mutluyum” diye konuştu.

 

 

Festivalin ilk olduğu halde profesyonelce düzenlendiğini dile getiren jüri üyesi Gezize Ömer de, “Bu festivalden alınan tecrübe ile önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı işler yapılabileceğini söyleyebiliriz. Organizasyon ise diğer ülkelerde düzenlenen festivallerden hiç de eksik değil, tamamen profesyonelceydi” dedi.  



 

Festivalde ayrıca Kerkük tiyatro grubunun sunduğu “Dünya” ile Duhok grubunun “Dino” adlı oyunları “En İyi Senaryo” ödülnü paylaştı.

 

“En İyi Oyun” ödülünü de yine Duhok grubunun sergilediği “Dino” oyununa verildi.

 

 

Dört gün süren festivali yerinde takip eden ve sponsorluğunu üstlenen Rûdaw Medya Grubu’na da festival organizatörleri tarafından teşekkür belgesi sunuldu.

 

 

Festivalin kapanış bölümünde müzik dinletisi ve halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli