Nazdar’dan hayranlarına müjde

01-08-2018
Hîwa Selah
Etiketler Nazdar Ciziri Albüm Sanat
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Sanatçı Nazdar Ciziri uzun bir aradan sonra yeni bir albüm çıkarmak için kolları sıvadı. Kürt sanatçı 12 parçadan oluşacak bir albüm üzerinde çalışıyor. 

 

Kendisi gibi sanatçı olan Rabin ile evlendikten sonra Güney Kürdistan’a yerleşen Nazdar, bu söyleşide özel hayatı ve yeni albümü hakkında Rûdaw’ın sorularını yanıtladı.

 

Birkaç yıl aradan sonra yeni bir albüm ile geri dönüyorsunuz. Yeni çalışma neden bu kadar gecikti?

 

İçinde bulunduğumuz siyasi ve ekonomik durum, IŞİD savaşı ve yaşanan şehadetler bu süreçte benim de sanat çalışmalarımı etkiledi. Bu yüzden yeni bir albüm veya çalışmam olmadı.  

 

Bu sizin beşinci albümünüz olacak. Bu albümü diğerlerinden ayoran farklar neler?

 

Şüphesiz bu albüm diğerlerinden farlı olacak. Bu albümde son derece temiz ve kaliteli bir ses düzeni olacak. Yine diğer albümlerin her birinde bana ait sadece bir şarkı vardı. Bu albümde yer alan 4 parçanın söz ve müziği bana ait. Albümde bir tekno-pop, bir pop parçanın yanısıra arabesk, slow ve senfoni müziği ile harmanladığımız bir ulusal şarkımız da yer alacak.

 

Bu defa birçok şair ve bestekarla çalıştım. Ölümsüz sanatçı Muhammed Tayip Tahir’in bir parçasını seslendirdim. Abdulkahar Zaholu’nun bir şarkısını söyledim. Yusuf Ramazan bana biri Kurmanci ve biri de Soranca olmak üzere iki şarkı verdi. Sözleri Erdewan Bıradosti’ye bestesi de bana ait bir parçayı seslendirdik. Şüphesiz folkloric şarkılarımız da olacak. Ben Kürt folklorünü sanatın altyapısı olarak görüyorum. Kürt sanatının güzelliği de folkloründen geliyor.

 

Albümde kaç parka yer alacak?

 

Uzun bir uğraştan sonra 30-40 şarkı içersinden 12 şarkı seçtik. Lilyo adlı albümümde bana ait olan “Min Bêriya Te Kiriye” (Seni Özledim) şarkısı büyük ilgi topladığı için bu albümde kendime ait parçalara daha fazla yer vermek istedim. Yine bu albümde bir düğün şarkımız olacak ki millet düğünlerde Farsça, Arapça yerine bizim şarkılarımızı kullansın.

 

Eşiniz Rabin de sizin gibi yetenekli bir sanatçı. Neden şimdiye kadar birlikte duetiniz olmadı?

 

Yeni albümde Rabin ile düetimiz olacaktı fakat şarkı hazır değildi. Hazır olduğunda bizde sevenlerimiz için ir düet seslendireceğiz. Eşim Rabin hakkında daha önce hiçbir basına konuşmadım, ilk defa bunları Rûdaw’a anlatıyorum.

 

Rabin ile evliliğiniz bir süre gizli kaldı. Neden?

 

Özel hayatımızı sanat hayatı ile karşıtırmak istemedik. Aile yaşamımızın gizli kalmasını istedik. Iki yıl aradan sonra ailelerimiz açıklamamızı uygun buldu. Ikimiz de sanat çaışmalarımızı özel hayatımızın önüne almak istemedik.

 

Severek mi evlendiniz?

 

Gerçekten sürpriz oldu.

 

Birde Keni adında bir kızınız oldu. Anne olduktan sonra sanatçı Nazdar’da neler değişti?

 

Keni doğduktan sonra herşey değişti. Annelik duygusu çok güzel ve özel bir duygu. Benim için annelik en kutsal, en değerli ve en güzel duygudur. Dünya bir yana Keni bir yana. Keni ismini Rabin koydu, bu da benim için özel bir anlam içeriyor.

 

Eşin sana çok yardımcı oluyor mu?

 

Hayatımda Rabin gibi biri olduğu için çok şanslıyım. Kendisi her konuda bana çok yardımcı oluyor. Aynı şekilde ben de onun çalışmalarında yardımcı oluyorum. Kendi çalışmalarımdaki başarılar kadar onun da başarılı olmasını istiyorum. Birbirini tamamlamak da güzel bir duygu.  

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli