Faik Öcal’ın kaleminden ‘Alacakaranlık Filozofu Nietzsche’ çıktı

24-04-2024
Etiketler Faik Öcal Zilan Akademi Yayınları Alacakaranlık Filozofu Nietzsche
A+ A-

Haber Merkezi - Yazar Faik Öcal’ın kaleme aldığı “Alacakaranlık Filozofu Nietzsche” Zilan Akademi Yayınları tarafından yayımlandı.

Rûdaw Türkçe köşe yazarı, öğretim görevlisi Faik Öcal’ın “Alacakaranlık Filozofu Nietzsche” adlı kitabı okurları ile buluştu.

Zilan Akademi Yayınları’ndan çıkan kitap 114 başlıktan oluşuyor. Kitap içeriğinde “Nietzsche Bireyselliğin Manifestosu’nu yazmıştır”, “Nietzsche, bireyi toplum ve devlet dâhil her şeyin üstünde tutmuştur”, “Liberalizm çok açık bir şekilde, insanın sürü-hayvanına indirgenmesidir” gibi başlıklar bulunuyor.

Yazar Faik Öcal Alacakaranlık Filozofu Nietzsche kitabında filozofun düşüncelerini biyografisiyle birlikte dile getirmiştir. Kitap içeriden dışarıya bir açılım niteliğindedir.

Felsefe tarihinin en ilginç isimlerin başında gelen Friedrich Nietzsche, aklıyla kendine yolculuk yapıp, toplumsal putlarla da savaşanlar için önemli bir dönemeçtir.

Nietzsche hem derin felsefesi görüşleriyle hem de kendine özgü ağır diliyle felsefeciler için çetin ceviz olmuştur.

Yazar kitabın önsözünde “Kendimi bildim bileli Nietzsche okumaları yapıyorum. Bu süre çeyrek asra tekabül ediyor” diyor ve neden böyle bir kitabı yazma gereği duyduğunu anlatıyor.

Her kesin/kesimin kendine göre bir Nietzsche’si olduğunu belirten yazar, “Şunu da gördüm: Nietzsche ancak ‘aklın sezgisi’yle anlaşılır. Biz de burada aklımızın sezgisini kullanarak anlaşılır bir Nietzsche portresi ortaya koymaya çalıştık” diyor.

Yazar, “Bu kitap ‘içimdeki Nietzsche’ ile yaptığım içsel konuşmalardır. Bu yüzden de hüznün rengi hep siyahtır” diye ekliyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli