'Saddam'ı Saklamak' belgeseli 14 Arap ülkesinde gösterime girecek

17-05-2024
Rûdaw
Etiketler Cannes Film Festivali
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Fransa’da düzenlenen 77’nci Cannes Film Festivali kapsamında Kürt yönetmen Halkawt Mustafa’nın hazırladığı “Saddam Hüseyin’i Saklamak” belgeseli 14 Arap ülkesinde gösterime girmesi için Lübnanlı bir şirket tarafından yayın hakları satın alındığı duyuruldu.

Rûdaw Medya Grubu’nun yapımında yer aldığı, yönetmenlik koltuğuna da Halkawt Mustafa’nın oturduğu “Saddam Hüseyin’i Saklamak” belgeseli 14 Arap ülkesinde gösterime girecek.

Lübnan Merkezli Empire yapım şirketi, filmin Arap ülkelerinde yayınlanması için yayın haklarını satın altığı belirtildi. 

Rûdaw’a konuşan Empire'ın Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki Suudi ofisinin yayın sorumlusu Pascal Rahma, “Deneyimli Kürt yönetmen Halkawt Mustafa'nın yönettiği Saddam'ı Saklamak filmini yayınlamaktan mutluluk duyuyoruz. Film 18 Temmuz 2024’te tüm Arap sinemalarında gösterime girecek. Ayrıca 5 ülkede kırmızı halı töreni düzenlenecek” dedi.

Rûdaw’a konuşan yönetmen Halkawt Mustafa da, "Filmimi tüm Arap sinemalarında gösterime girmesinden dolayı çok mutluyum. Bu adımın Kürt film yapımcılarına filmlerini göstermeleri için bir kapı açacağını umuyorum ve bu projenin yapımında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

“Saddam Hüseyin’i Saklamak” adlı belgesel, 2003 yılında ABD’nin Irak’a müdahalesinin ardından yaklaşık 150 bin Amerikan askerinin peşinde olduğu Irak’ın devrik diktatörü Sadam Hüseyin’i 235 gün boyunca saklayan Alla Namık’ın hikayesini anlatıyor.

Belgeselin ana ortaklarından biri olan Rûdaw Medya Grubu filmin Kürdistan ve Irak'ta dağıtım haklarına sahip.

Film, Amsterdam Uluslararası Belgesel Film Festivali’nin (IDFA) “Frontlighit” bölümünde yayınlandı.

Norveç'te yaşayan ve 10 yılı aşkın süredir belgesel yapımcılığı yapan Halkawt Mustafa, "Belgeselin ana amacı Saddam Hüseyin'in saklandığı çukurun gerçek hikayesini dünyaya anlatmak. Bu hikayeyi yalnızca tek bir kişi anlatabilirdi ki o da Saddam için bu sığınağı kazan kişiydi” dedi.

Filmin yönetmeni Halkawt Mustafa, başarısı nedeniyle Norveç Kültür Bakanlığı tarafından tebrik edildi. Bakanlık, Norveç-Irak ortak yapımı filmin uluslararası alanda çok ses getirecek bir yapım olacağını vurguladı.

“Saddam Hüseyin’i Saklamak” belgeseli 15, 16 ve 18 Kasım 2023’te Amsterdam’da gösterime girmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli