Dersimli sanatçı Ali İnanır’ın 'Li Amedê' singlenin klibi çıktı

14-07-2024
Ali Güney
Foto: Ali İnanır
Foto: Ali İnanır
Etiketler Ali İnanır Dersim Li Amede
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Dersimli sanatçı Ali İnanır’ın “Li Amedê” isimli Kurmanci single eserinin klibi çıktı.

 Söz ve müziği Bülent Turan’a ait olan “Li Amedê” şarkısının klibinin yönetmenliğini İbrahim Koyuncu üstlendi. “Li Amedê” single eserinin klibi tüm dijital platformlarda müzikseverlerle buluştu.

Rûdaw’a konuşan Kürt müzisyen Ali İnanır, 2015 yılında profesyonel müzik hayatına başladığını belirterek, “Bu albüm diğerlerinden farklıydı,farkı ise yoğunlukla benim kendi eserleri değil de şairlerimizin helbestvanlarımızın ya da ozanlarımızdan alıntıladığımız bir albümdü. Şairler, Mehmet Çetin, Arjen Arî, Seydaye Tîrej, Rençber Eziz, Bestekar Hüseyin Arslan, Kenan Coşkun ve müzisyen arkadaşımız Zozan Gabar. Bu Gile Kowo albümümde benden yalnızca tek eser vardı, o da Çena Api eseriydi, o eseri anne ve babama ithafen yapmıştım” dedi.

Eserlerinin çoğunun söz ve müziği kendisine ait olduğunu ifade eden İnanır, “Albümdeki eserlerin çoğunun bestesini yine ben yaptım. Şu da var hemen her albüm arası bir ya da iki single çalışmalar sıkıştırdım. Jina Emini için yaptığım bir single var, Cumartesi Anneleri için olan var, Newroz için yaptığım Kurmanci Kirmanckî olan var, tutuklu şair İlhan Sami Çomak'ın Hayattayız Nihayet adlı şiir kitabından tüm şiirlerinde derleyip bestelediğim var. Evet, şu an son albümüm olan 5. albüm üzerinde çalışıyoruz, albüm hazır yalnızca kliplerini çektiğimiz ve çekeceğimiz klamları yayınlama kararı aldım ve ilk tekliyi 2 gün önce yayınladım kendi Youtube kanalım üzerinden, sırasıyla da yayınlamaya devam edeceğim” şeklinde konuştu.

Foto: Ali İnanır

Neden Li Amedê klamı neden seçtiğine dair de konuşan şarkıcı şunları söyledi:

“Çünkü bu klam Kürt halkının sevdiği bildiği bir klam ve bu klam yine bu zamanın ruhunu içinde barındırıyor diye düşünüyorum. Son zamanlarda yeniden hortlayan ve sağa sola saldıran gruplar ortaya çıktı ve muhtemelen daha da ileriye gideceklerdir.

Sanki 90lara yeni girmişiz gibi bir his uyandırdı. Her an faili meçhul haberi duyacakmışız gibi hissettiriyor ama bu his korku değil tabi ki bendeki oluşan sanki daha çok bir tedbir alma önüne geçme ya da etrafımızdakileri uyarmak durumunu öne çıkarıyor bende, evet böyle bir his. Kısacası bu klamın yeniden okunması bir gereklilikti benim için.

Tek tek klamları yayınlamamızın nedeni şu; şu an bulunduğumuz bu zamanda maalesef komple bir albümü hazırlayıp yayınladığınızda değerini ya da gereken ilgiyi tüm klamlar görmüyor ya da bir veya iki klam öne çıkıyor. Bunun nedeniyse dinleyicinin hemen her şarkıya klip isteme arzusu, yani klipsiz yayınladığımız her klam ilgisiz kalıyor bu zamanda. Dinleyici hem müzik hem de video klip diyor; biz de onların isteğini görüyor ve olması gerektiği gibi vermeye çalışıyoruz çalışmalarımızı.”

Yakında konser yapacağını da ifade eden Kürt müzisyen, “Amed'de burada olacak ve daha sonra da Dersim'de bir konserimiz olacak sonra sırasıyla birkaç konser yapmayı planlıyorum” dedi.

Foto: Ali İnanır

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli