Kızıldeniz Film Festivali’nde yıldızlar şıklık için birbirleri ile yarıştı

06-12-2023
Etiketler Suudi Arabistan 3. Kızıldeniz Uluslararası Film Festivali Maha Al-Hamli
A+ A-

Cidde (Rûdaw) - Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde düzenlenen 3. Kızıldeniz Uluslararası Film Festivali yıldızlar geçidine sahne oluyor. Rûdaw mikrofonlarına konuşan ünlüler, giydikleri kıyafetleri ve tasarımları hakkında konuştu.

30 Kasım’da başlayan 3. Kızıldeniz Uluslararası Film Festivali 9 Aralık 2023’te son bulacak. Will Smith, Johnny Depp, Sharon Stone, Diane Kruger ve Michelle Williams gibi Hollywood oyuncularının boy gösterdiği festivalde Arap dünyasının tanınan ünlüleri ve dünyanın değişik ülkelerinden de yıldızlar da katıldı.

Rûdaw muhabiri Peyam Serbest, şıklıkları ile dikkati çeken ünlülere mikrofon uzattı, tarzları ve festivalin havası hakkında sorular yöneltti.

Arap modacı Al-Hamli: Bu elbisenin tasarımı Expo ödülü kandı

Ünlü Arap moda tasarımcısı Maha Al-Hamli, üzerindeki elbiseyi Sudi Arabistan’ın ulusal simgelerinden esinlenerek tasarladığını söyledi.

Al-Hamli, festivalde bulunmaktan ve kırmızı halıda yürümekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Maha Al-Hamli, “Üzrimdeki kıyafetler Tim Abid’in tasarımı. Süslemeler ise Lafi’nin işi. Bu elbisenin tasarımı Expo ödülü kandı. Fashion TV’nin tasarımı. Bugün bunları giymek istedim çünkü Suudi Arabistan uygarlığının simgeleri olan kılıç ve palmiye ağacını işliyor. Bu elbise çok güzel, kişiliğimin bir parçası. Ekibim yeni şeyler üretmeye devam ediyor” dedi.

Arap Güzellik Kraliçesi Saidi: Türkiye’de çekilen filmde rol aldım

2019’da Arap Güzellik Kraliçesi seçilen Faslı Sofia Saidi de, üzerindeki kıyafetlerin Lübnanlı ünlü tasarımcı Aduard Aduni tarafından hazırlandığını söyledi.

Saidi, “Çok ustaca dikilmiş kıyafetler. Çok başarılı bir tasarım” diyerek övdü.

Ünlü isim, “Festivalde gösterilen hiçbir filme katılmadım. Ama üç hafta önce oyuncu olarak ilk rolümü Türkiye'de çekilen bir filmde oynadım. Film, bir Türk damasından uyarlanıp Arapçaya çevrilmiş. Yapımcılığını MBC'nin yaptığı, benim de rol aldığım filmde Mutasem Nahar ve Noor Ali rol alıyor” diye konuştu.

Oyuncu Nabila Kahn: Her geçen yıl daha da iyiye gidiyor

Arap akrtis Nabila Kahn da, "Bu elbiseyi seçtim ve benim için güzel bir elbise. Bu benim tarzım, hoşuma gidiyor ve kişiliğime uyuyor” dedi.

Festivale geçen yıl da katıldığını belirten Kahn, “Geçen yıl buradaydım. Burada olmaktan ve bu etkinliğin bir parçası olmaktan çok mutluyum. Her geçen yıl daha da iyiye gittiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Festivali nasıl bulduğu yönündeki soruya genç oyuncu, "Bu muhteşem; çok güzel ve bu festivalin bir parçası olmak ve Suudi Arabistan'da yaşanan tüm güzel değişikliklerin bir parçası olmak çok güzel” yanıtını verdi.

Oyuncu Yubin Shin: Burada olmaktan onur duyuyorum

Kızıldeniz Uluslararası Film Festivali'nde "Dammi' isimli filmde aldığı rol ile katılan kamboçyalı aktris Yubin Shin de, “Burada olmaktan onur duyuyorum. Bu benim Kızıldeniz Film Festivali'ne ilk katılışım” dedi..

Festivale katılan ilk Kamboçyalı oyuncu olduğunu belirten Shin, “Önümüzdeki birkaç yıl içinde Kamboçya filmlerinin burada gösterileceğini umuyorum” dedi.

Shin, “Üzerimdeki kıyafeti kendim tasarladım ve gördüğünüz gibi çok güzeller” diye konuştu.

Oyuncu Sami Afuni: Arap halkı hikâyelerini anlatmakta birinci

Üzerinde iki Arap kadının fotoğrafı bulunan kıyafeti ile dikkarti çeken Arap oyuncu Sami Afuni de, “Bu kıyafet güzel bir İslami marka olan Love Clothes tarafından yapıldı. Avustralya'da yaşadığım için halkımın bu tür kıyafetler yaptığını hiç görme fırsatım olmadı. Bir İslam ülkesine gelip sanatımızı temsil etmek benim için önemliydi” diye konuştu.

Suudi Arabistan'a ilk defa geldiğini anlatan Afuni, “Çok güzel, bu kadar yetenekli insanın arasında olmak, sanatın içinde olmak çok güzel bir duygu. Arap halkının hikâyelerini anlatma ve bunu sanatsa dönüştürmede en iyiler olduğunu düşünüyorum. Burada olduğum için çok mutluyum” dedi.

Sami Afuni kendisi hakkında, “Aslen Mısırlı-Ürdünlüyüm ama aynı zamanda dokuz yıl Kuveyt'te yaşadım. Arapça konuşabildiğim için çok mutluyum” yorumunu yaptı.

SaraTaibah: Artık kendi hikayemizi anlatıyoruz

Suudi sanatçı Sara Taibah da kıyafetlerinin “Atkitor” adında bir markadan aldığını belirterek, “Buranın markası, Suudi Arabistan'da, Cidde'de bir giyim firmasıdır ve çok iyi arkadaşlardır” dedi.

Suudi Arabistan’da yaşanan değişim hakkındaki fikirlerini dile getiren Taibah, “Uzun zamandır hazır olduğumuzu ve sadece bir platforma ihtiyacımız olduğunu söylüyorum. Sesimizi duyurmanın bir yolunu bulmaya çalışıyorduk. Bir kadın olarak artık hikayelerimizi başkasının anlatması yerine olduğu gibi kendimiz paylaşıyoruz, bunun için çok mutluyum. Bir Suudi kadın olarak bunu yapmaktan çok mutluyum” şeklinde yorumladı.

Mandoob adlı filmde yer aldığını belirten sanatçı, filmin festivalin açılışında gösterildiğini söyledi.

Sara Taibah, “Şu anda uluslararası bir platform için bir komedi draması yazıyorum” diye ekledi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli