Dersim Belediyesi dar gelirli vatandaşlar için ekmek üretiyor

18-10-2023
Ali Haydar Gözlü
Etiketler Mehmet Fatih Maçoğlu Dersim Fırın Ekmek
A+ A-

Dersim (Rûdaw) – Dersim Belediyesi ve kentte bulunan bir ekmek fırını, ekonomik krizin giderek arttığı bu dönemde vatandaşa ekmeği ucuz fiyata sunuyor.

Dersim Belediyesi tarafından faaliyete geçirilen Halk Ekmek Fırını her gün ürettiği 6 bin ekmeği il merkezinde kurduğu 7 büfede vatandaşlara 4 liradan satışa sunuyor. Ayrıca aş evinin de içinde bulunduğu fabrikada ihtiyaç sahibi ailelere  Kış mevsiminde ücretsiz yemek ve ekmek dağıtımı da gerçekleştiriliyor.

Özellikle kadınların istihdam edilmesi amacıyla 2022 yılında üretime geçen Halk Ekmek Fırını, ekmek fiyatlarının her geçen gün artış gösterdiği dönemde vatandaşlar tarafından ilgi görüyor.

Yaşanan zamlar nedeniyle alım gücünün azaldığını belirten Dersim Belediyesi Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu, ürettikleri ekmek ile vatandaşlara destek olmaya çalıştıklarını söyledi.

Başkan Maçoğlu, Rûdaw'a yaptığı açıklamada, "İki yıldan beri bu memlekette her şey çok fiyatlandı. Artık toplumun ekmek alacak gücü kalmadı. Fırınlarda ekmek 6 ile 7 liradan satılıyor. Bizde istiyoruz ki halkımız hem ekmeği ucuz alsınlar hem de durumu iyi olmayanlar belediyeye gelerek yardım alabilsinler. 6 bine yakın ekmek üretiyoruz. Ancak bu ilde On beşe yakın fırın var, hem bu fırınların zarar etmesini istemiyoruz hem de belediye olarak yoksul insanlarımız gelip ekmeğini alabilsin ve yardımlarımızı yapabilelim istiyorum" dedi.

8 kadının istihdam edildiği Halk Ekmek Fırın'ında istihdam kadınlar, halka kaliteli ve ucuz ekmek üretmekten ötürü mutlu olduklarını söyledi.

Fırın çalışanlarından Kıymet Tekkılıç, "İşimiz çok güzel, başkanımız sağ olsun burayı açtı ve kadınlar çalışıyor. Bunun dışında büfede de çalışanlar kadınlar var işimiz çok güzel" dedi.

Dersim Belediyesi Halk Ekmek Müdürü Evrim Konak, "Dersim halkı ekmeğin pahalı olmasından ötürü şikayetçi, belediyenin fırın açmasını ve bu sayede sağlıklı ve ucuz ekmek almak istiyorlar. Bizde bu çaba içindeyiz ve her gün 6 bine yakın ekmek çıkarıyoruz. Dersim merkezine yetmiyor. Çünkü  Hozat, Pertek, Hozat ve köylerden gelip ekmek almak istiyorlar ama talep çok olduğu için yetiştiremiyoruz" ifadesini kullandı.

Dersim Belediyesi tarafından hayata geçirilen Halk Ekmek Fırını'na bağlı büfelerden  ucuz ekmek alan vatandaşlar durumdan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Emine Bıçak, "Halk ekmeği güzel ve ucuz alıyoruz. Fırınlar pahalı alamıyoruz zor bela  geçiniyoruz" diye konuştu.

Öte yandan ekonomik krizin giderek arttığı bu dönemde kentte bulunan  Karadeniz Ekmek Fırını da ekmeği 7 liradan 5 liraya, simit fiyatını ise 9 liradan 7 liraya düşürerek  alım gücü  düşen vatandaşa destek olmaya çalışıyor.

Fırın işletmecisi Berfin Merkit, "Vatandaşların alım gücü düştüğü için bizde indirime girdik. Sonuçta  en çok tüketilen şey ekmek, somun ekmek 200 gram, somun ekmek 7 TL yerine 5 TL,  simit ve poğaça 9 TL yerine 7 TL'ye indirdik. Bu şekilde insanların sofrasına bir şekilde katkıda bulunmak istedik, çünkü kalabalık aileler var. Bir şekilde vatandaşa yardımcı olmak istedik" diye konuştu.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli