TÜRKİYE - Konut fiyatları bir yılda yüzde 103,6 oranInda arttı

18-07-2023
Etiketler Konut fiyatları Türkiye Fiyat Zam Kızamık
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, Türkiye genelindeki konut fiyatları Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 3,6 oranında arttı. Konut fiyatlarındaki yıllık artış ise yüzde 103,6 oldu.

TCMB, Mayıs ayına ilişkin Konut Fiyat Endeksi'ni (KFE) açıkladı. Merkez Bankası açıklamasında, Adıyaman, Malatya, Hatay, Maraş ve Osmaniye illerinde depreme bağlı olarak veri sayısının yetersiz olması nedeniyle söz konusu illerde 2023 yılı Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında endekslerin sabit kabul edildiği belirtildi.

Bu illerde konut fiyat artışı olmadığı kabulüne rağmen, Türkiye genelinde konut fiyatlarındaki artış Mayıs ayında da sürdü. Konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla hesaplanan Konut Fiyat Endeksi, Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 3,6 oranında artarak 877,9 seviyesinde gerçekleşti.

Ankara başı çekti

Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 103,6 oranında artan Konut Fiyat Endeksi, aynı dönemde reel olarak yüzde 45,0 oranında artış gösterdi.

Merkez Bankası verilerine göre, Mayıs ayındaki fiyat artışlarında başkent Ankara başı çekti. Ankara'da Mayın ayındaki fiyat artışı yüzde 5,6 oldu. Ankara'da konut fiyatlarındaki yıllık artış ise yüzde 113,2 olarak gerçekleşti.

İzmir'de ise Mayıs ayındaki konut fiyat artışı yüzde 3,2 oldu. Bu ildeki yıllık fiyat artışı yüzde 106,2 seviyesine geldi.

Mayıs ayında İstanbul'da konut fiyatları yüzde 2,8 arttı. İstanbul'da yıllık konut fiyatı artışı yüzde 95,2 olarak gerçekleşti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli