Bağdat, Kürdistan Bölgesi’ndeki çalışanların maaşlarını gönderme kararı aldı

17-09-2023
Etiketler Irak Maaş Kürdistan Bölgesi
A+ A-

Bağdat (Rûdaw) - Irak Bakanlar Kurulu, Kürdistan Bölgesi'ndeki çalışanların maaşlarının ödenmesine karar verdi. Rûdaw muhabiri, Bağdat’ın Kürdistan Bölgesi’ne üç aylık maaşlar karşılığında 2.1 trilyon dinar göndereceğini söyledi.

Irak Bakanlar Kurulu, Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani başkanlığında bugün haftalık olağan toplantısını düzenledi.

Rûdaw muhabirinin edindiği bilgilere göre, Bakanlar Kurulu, Kürdistan Bölgesi’ndeki çalışanların maaşları için aylık 700 milyar dinar, toplamda 2.1 trilyon dinar harcama kararı aldı.

Erbil ile Bağdat arasındaki görüşmeler sırasında Kürdistan Bölgesi Hükümeti çalışanların maaşları için aylık 800 milyar dinar talep etmişti.

Kürdistan Bölgesi'nin tüm çalışanların maaşlarını karşılayabilmesi için aylık 920-940 milyar dinara ihtiyacı var.

Rûdaw muhabiri, Irak Maliye Bakanlığı’nın söz konusu ödeneğin Kürdistan Bölgesi’nin hesabına yatırılması için Raşid ve Rafideen bankalarına talimatı verildiğini aktardı.

Kürdistan Bölgesi Maliye Bakanlığı da bugün Eylül ayı maaşlarının öndenmesine başlandığını duyurmuştu.  

Irak, bütçe yasasının onaylanıp resmi gazetede yayınlanmasının ardından geçen süreçte Kürdistan Bölgesi’nin bütçe payını petrol ve iç gelirleri bahane ederek göndermiyordu.

Bu amaçla geçen hafta Başbakan Mesrur Barzani başkanlığında bir heyet Bağdat’a gidip Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani, Cumhurbaşkanı Latif Reşid, Parlamento Başkanı Muhammed Halbusi ve Iraklı siyasi taraflarla görüşmüştü.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli