Van ile Xoy arasında serbest ticari bölge kuruluyor

16-12-2023
Etiketler Xoy Van Urmiye Serbest Ticaret Bölgesi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – İran Parlamentosu Xoy Milletvekili Adil Necefzade, Van ile Xoy arasında serbest ticaret bölgesi açılacağını söyledi.

Rojhılat’ın Urmiye vilayetine bağlı Xoy kendi ile sınır komşusu Van arasında ticaretin canlandırılması adına adımlar atılıyor.

İran Parlamentosu’nda konuşan Xoy Milletvekili Adil Necefzade, "Xoy ile Van şehri arasında serbest ticaret bölgesinin açılması, İran ile Türkiye arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin gelişmini olumlu yönde etkileyecek” dedi.

Xoy’da havaalanı, demiryolu hattı, sanayi bölgesinin yanı sıra uzman iş gücü ve gerekli altyapının bulunduğuna vurgu yapan Necefzade, “Dolayısıyla bu esaslar doğrultusunda serbest ticaret bölgesinin açılması da çalışma programına alındı” diye konuştu.

Xoy eski Kaymakamı Muhammed Abidi 2018 sonbaharında hükümetin serbest ticaret bölgesi projesini programına aldığını açıklamıştı.

Urmiye vilayetine bağlı Maku kentinde bir serbest ticaret bölgesi bulunuyor. Bu bölge aynı zamanda Azerbaycan ile Türkiye sınırına yakın bir bölgede yer alıyor.

İran ile Türkiye arasında güçlü ekonomik ve ticari ilişkiler bulunmaktadır. İki ülke arasındaki ticaret hacmi yıllık 13 milyar dolar civarında.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli