Irak, Fransız enerji devi TotalEnergies ile petrol ve doğalgaz sözleşme imzaladı

10-07-2023
Etiketler Irak TotalEnergies Sözleşme Petrol Doğalgaz
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Irak hükümeti ile TotalEnergies, ülkenin petrol, gaz ve yenilenebilir enerji sektörlerini geliştirmek amacıyla 27 milyar dolarlık bir sözleşmeye imza attı. Petrol Bakanı Abdulgani de Total ile verimli bir ortaklığa girdiklerini belirterek sözleşmenin ayrıntılarını açıkladı.

Irak hükümeti ile Fransız enerji devi TotalEnergies arasındaki sözleşme bugün Bağdat'ta imzalandı.

Irak Petrol Bakanı Hayyan Abdugani ile TotalEnergies CEO Patrick Pouyanné'nin imzaladığı sözleşme ile Irak'ın enerji sektöründe bugüne kadarki en büyük yabancı yatırımlarından biri olan 27 milyar dolarlık Gaz Büyüme Entegre Projesi (GGIP) hayata geçirilecek.

İmzaların ardından konuşan Bakan Abdulghani, "Sözleşme, Irak'ın güneyinde hem petrol hem de gaz sektörlerinde uygulanacak dört büyük projeyi içeriyor” dedi.

Abdulghani, "Irak'ta çalışan uluslararası şirketler için uygun bir ortam sağlama ve Irak'taki petrol, gaz ve yeşil enerji endüstrilerini geliştirmek için onlarla işbirliği yapma taahhüdümüzü yineliyoruz" diye konuştu.

GGIP, gazın geliştirilmesini, ham petrol üretimini ve petrol amaçlı sahaların ekipmanı için deniz suyunun kullanılmasını kapsıyor. Ayrıca, beş yıl içerisinde iki aşamada tamamlanması beklenen günde 600 milyon fit küp gaz işleyen bir tesisten oluşuyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli