Kürdistan Bölgesi ile Türkiye arasında yeni sınır kapısı yarın açılıyor

09-05-2023
Etiketler Derecik Rubarok Zêt Sınır Kapısı Hakkari Erbil Kürdistan Bölgesi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi ile Türkiye arasındaki ikinci resmi sınır kapısı yarın açılacak. Erbil’in Mergesur ilçesi ile Hakkari’nin Derecik ilçeleri arasındaki kapı ilk başta seyahatler için açık olacak.

Uluslararası Zet Sınır Kapısı, Erbil’in Soran Bağımsız İdaresi’ne bağlı Mergesur ilçesi ile Hakkari’nin Derecik (Rûbarok) İlçesi arasında bulunuyor.

Rûdaw’a konuşan Soran Bağımsız İdaresi Müdürü Helgurd Şeyh Necib, “Zêt Kapısı ilk başta yolcular için açık bulunacak. Kapının genişletilmesi tamamlandıktan sonra da hem turizm ve hem de ticari amaçlı kullanılacak” dedi.

Şeyh Necib, Kürdistan Bölgesi ile Türkiye arasındaki ikinci resmi kapı olan Zêt Kapısı’nın yarın iki taraftan yetkililerin katılımı ile resmen açılacağını söyledi.

Yeni sınır kapısı, İbrahim Halil-Habur ile yarı resmi Serzêr Gümrük Kapısı’nın (Üzümlü) ardından Kürdistan Bölgesi ile Türkiye arasındaki üçüncü sınır kapısı olacak. 

Rûdaw’a konuşan Mergesor Kaymakamı Gafur Ahmed, Rûbarok-Mêergesor Sınır Kapısı'nın açılması kararının 2013'te alındığını ancak mali kriz ve IŞİD savaşı nedeniyle ertelendiğini söyledi.

İlk aşamada kapının yolcu gidiş gelişlerine açılacağını belirten Ahmed, ulaşımın daha rahat hale gelmesi için Kürdistan Bölgesi tarafında yol yapım çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli