KÜRDİSTAN – İmar ve üretim projeleri start bekliyor

08-02-2019
Rûdaw
Etiketler Kürdistan Bölgesi Bütçe Proje
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Irak federal bütçesinin onanylanması ile birlikte Kürdistan Bölgesi’ndeki imar ve üretim projelerinin de yeninden başlaması gündemde.  

 

Irak Parlamentosu’nda oy çokluğu ile kabul edilen ve Cuhurbaşkanı tarafından da imzalanan 2019 bütçesinde Kürdistan Bölgesine düşen pay 10 trilyon 844 milyar dinar olarak belirlenmiş durumda.

 

2014 yılından beri bütçe payından yararlanamayan Kürdistan Bölgesi hükümeti, karşılıklı anlaşma sonucu bu yıl bu payı alacak. Hükümetin ilk etapta memur maaşlarındaki kısıtlamalara yönelik düzenleme yapmöası bekleniyor. Bütçenin diğer bir bölümü de Kürdistan’daki projelere yatırılacak.

 

Rûdaw’a konuşan Kürdistan Bölgesi Planlama Bakanlığı Genel Müdürü Zagros Fetah, “Bu bütçe ile planlamaya dahil edilen yaklşaık 2 bin 500 proje hayata geçirilecek” dedi.

 

Bu projeler için 1 trilyon 500 milyar dinar ayırılacağını kaydeden Fetah, “Erbil, Süleymaniye ve Duhok için su projesi, yol, tünel ve elektrik projelerinin yanı sıra, silo ve bazı okulların onarılması gibi projeler ilk etap çalışmaları olacak” diye belirtti.

 

Irak hükümetinin Kürdistan Bölgesi’ne düşen bütçe payını ödemesine karşılık Kürdistan Bölgesi hükümeti de günlük 250 bin varil petrol SOMO’ya aktaracak.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli