Sudani’nin Danışmanı: İstanbul’daki görüşmeler başarılı geçti, dinarın değeri yükselecek

04-02-2023
Rûdaw
Etiketler Irak Dinar Dolar Kur Döviz
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Irak Başbakanı Şiya es- Sudani’nin Danışmanı Fadi el-Şamari, Irak dinarının ABD doları karşısındaki değer kaybının durarak önümüzdeki iki hafta içinde piyasanın normale döneceğini söyledi.

Danışman Fadi el-Şamari attığı tweette, "Irak Merkez Bankası ile ABD Hazine Bakanlığı yetkilileri arasında İstanbul’da yapılan görüşme başarılı geçti. Merkez Bankası, dolar kaçakçılarıyla mücadele için sıkı güvenlik önlemlerinin yanı sıra doların yükselişini durduracak bir dizi yeni önlem aldı. Yolsuzluk yapanlar ve fiyatlarla oynayanlara (rağmen) dinarın değeri önümüzdeki iki hafta içinde doğal seyrine dönecektir” dedi.

Dün akşam Irak Merkez Bankası Başkanı Ali Muhsin İsmail başkanlığındaki heyet, ABD Hazine Müsteşar Yardımcısı Brian Nielsen ve beraberindeki heyetle İstanbul’da bir araya geldi.

Görüşmenin ardından Irak Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, toplantıda Irak'ta döviz bozdurma ve ilgili mekanizmalarda istikrarın sağlanması için iki taraf arasındaki işbirliği ve koordinasyonun ele alındığı bildirildi.

Açıklamanın ardından Irak dinarı dolar karşısında sert bir yükselişle 100 dolar başına 163 bin dinarı bulurken, piayasanın kapandığı Perşembe akşamı 100 ABD doları 175 bin dinarı aştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli